Корабът е един от любимите ми от тази епоха и доста време търсих читав кит, но не намерих такъв. Купих с триста зора от Щатите "произведението" на КомБриг, което ми излезе златно с ДДС и т.н. В крайна сметка каквото е това е!

Моделиране:

Корпус до ватерлинията, доста неточности, липса на възлови детайли (но поначало не са предвидени), абсолютно неизползваеми и несъразмерни такива! До тук с негативите, сега с позитивите: прекрасни катери, лодки, куполите и стволовете на оръдията, дефлекторните тръби (колкото ги има?) и комини.

Преди две години правих въпросния броненосец в мащаб 1:200 от картон и имам кройки на кораба, което доста ми помогна да изработя подробностите, които в кита на практика липсват! Тогава го правих оливков като първа тихоокеанска ескадра 1904 година. Сега реших да е красавец в бяло с жълти комини какъвто е бил 1902 година.

Финишинг:

Другото, което реших да изпробвам на този модел е... предаването му на по-реалистичен вид, въпреки мащаба. В смисъл малко състаряване. Разгледах доста снимки от онова време, но се оказа, че "Ретвизан" на всички е като излязъл от завода (говоря за оцветяването в бяло).

Реших, че все пак е имало момент, в който корабът е изгледал като набора си "Цесаревич"!

Прежалих го и опитах. Ето какво се получи.