Няма какво да коментирам първообраза…

Кутията – картон с горен капак. Сравнително добър box-art. Моделът е от 1998 година.

Вътре има два плика – в единият детайлите, а в другият – декалите. Инструкцията е на дъното.

На три платки се намират над 50 детайла от сива пластмаса, отлети много добре, с пресъздаден чудесен екстериор и фина гравировка.Прави впечатление грубият интериор или липсата на такъв, грубата картечница, задно колело и колелета... Има доста детайли, които ще изглеждат по-добре от меден проводник… Все пак Academy дават добра база за работа.

Прави впечатление наличието на звездообразен двигател и детайли към него, който обаче е за друга модификация (детайли 29, 28, 31, 27).

В същият плик има отделен плик, в който е платката с прозрачните детайли – общо седем на брой, добре отлети и с добра прозрачност. Предвиден е вариант с или без задна картечница. Кабината може да се остави отворена.

Инструкцията е разгъваща се, сравнително добра и достатъчно описателна.

Декалите са в типичен стил – много добре отпечатани, с идеални цветове, но дебели.

Позволяват изработването на две машини:

- Fi-156, North Africa, 1941 – пясъчен камуфлаж RLM 79 със зелени ивици RLM 71, а отдолу RLM 78

- Fi-156, Nah-Aufkarungs – Gruppe, Eastern Front – петна с RLM 70 и RLM 71, а отдолу RLM 76.

Като бонус към модела получавате две платки с детайли за Kubelwagen. Машинката вече съм я изработил. Получава се много добре изглеждащ мъник.

Като заключение – добър модел, може да се сглоби и out of the box, но ако държите да имате прецизен Storch, по-добре е да се снабдите с малко допълнителни детайли. Аз съм се насочил към чудесният комплект на Extratech.

Купил съм го с он-лайн поръчка за сумата от 10 лева преди няколко години.