Focke-Wulf D-11 е с двигател JUMO 213F и има добавени две 30 мм оръдия MK 108 от външна страна на крилата. Характерно е, че са нямали въоръжение в носа. Повечето D-11 са използвани от тренировъчна школа в Bad Worishofen, но има командирски машини и изтребител-бомбардировачи, за които е характерно, че за първи път имат монтиран бомбардировъчен прицел.

Моделът от AZ MODEL е в стандартна кутия от гланциран картон със странично отваряне. Има идилитичен боксарт, а предлаганите камуфлажни схеми са на гърба. Цветовете са дадени по RLM с референция Humbrol. Предлагат се три варианта:

- FW-190D-11, W.Nr 2200XX, Red 4, "Sachsenberg Scwarm", flown by Lt.Karl-Heinz Hofmann, JV44, Munchen-Riem, May 1945
- FW-190D-11, W.Nr.2200XXX, White <<-, Verwandsfuhrerschule des G.d.j., Bad Worishofen, May 1945
- FW-190D-11, W.Nr.220014, White <61, Verwandsfuhrerschule des G.d.j., Bad Worishofen, May 1945

В кутията, опаковани в самозалепващ плик, са инструкцията, две листчета с декали, пликчета с клипсове с прозрачните и смолни детайли, както и двете платки с пластмасови детайли.

Декалите са добре отпечатани, без разминавания или видими дефекти. На едното листче са разположени само белите полоси за "папагалския" вариант.

Инструкцията е цветна, гланцирана, тип книжка от прегънат А4.Изработката на модела е дадена в17 стъпки от втора до четвърта страница. Схемите са ясни и разбираеми.

Прозрачните детайли са предно стъкло и плъзгащ се фанар, което позволява отворена кабина. Прозрачността е на добро ниво.

Смолните детайли са нишите на основния колесник, ауспуси и въздухозаборник за компресора. Големият детайл с нишите е доста замазан и се появи информация, че не се напасва добре.

Пластмасовите детайли са изработени по шорт-рън технология, като отливката е от пясъчно жълта пластмаса. Разшивката е вдлъбната, дадени са подробни нитове. Няма видими дефекти, има тук-таме леки всмукнатини, но това не е проблем.

Платка А има 11 детайла - двете половини на фюзелажа, стойки на колесника и др. Няма забележки по отливките, единствен проблем е липсата на фиксатори.

Платка В има 38 детайла, като 10 от тях са маркирани като неизползваеми за конкретната модификация. Отново имаме добри повърхности, подробна разшивка и нитове.

В заключение - чудесен модел (който всъщност е леко доработен RV Model), на атрактивна цена.

Доставен е от "Нирахоби".