Германците изработват 1108 щурмови оръдия StuG IV между м.декември 1943 и м.март 1945, плюс 31 конвертирани от танкове Pzkw.IV. Докато Nibelungenwerke прави конверсиите от Pzkw.IV, Krupp произвежда само StuG IV след м.януари 1944. Ранните версии използват шаси от Ausf.H до м.юли 1944 год., а късните от Ausf. J.

През 2005 год. DRAGON пуснаха в продажба своя нов и чудесно изработен Stug IV, а два месеца след него реализираха и настоящата делукс версия "Armor Pro", в който са добавени фотоецвани платки и допълнителни пластмасови части.

Моделът е в стандартна кутия с капак от гланциран картон, на който има идилитичен компютърно генериран боксарт. Ако се вярва на описания, моделът има 218 части (170 от сива пластмаса, 46 фотоецвани; и две от DS пластмаса. Отстрани на капака има седем (?) цветни странични проекции, а от другата страна са показани предимствата на модела.

В кутията имаме инструкция, пликове с детайли, плик с картон, на който са закрепени DS веригите, фотоецваната платка и декалното листче. Декалното листче е еотпечатано добре, съдържа номера и кръстове, отпечатани без дефекти. На фотоецваната платка са страничните екрани, заедно с елементите за захващане. DS веригите са от пепеляво-жълта мека пластмаса, с много добра текстура.

Инструкцията е на гланцирана хартия с пълноцветен печат. Оформена е като прегънат на две лист с четири страници. На първа имаме репродукция на боксарта и схема на платките с детайлите, като със синьо са мартирани елементите, които няма да се използват при настоящия модел. Изработването е предствено с 3D пълноцветни схеми, като инструкцията ми се струва доста претрупана и може да създаде проблеми. Стъпките са общо 6. На последната страница са дадени шест предлагани камуфлажни схеми, като последните пет са дадени само с една странична проекция. Ироничен е фактът, че в четири проекции е дадена единствено едноцветната първа схема.

Предвидените камуфлажни схеми са за шест машини: 34th Infantry Division, 1945; unknown on the Gothic Line, Italy 1944; unknown, Eastern Front, Poland 1944; 1st Panzer Division, Hungary 1945; unknown unit, Lake Balaton, Hungary 1945; 912th Sturmgescheutz Brigade, Kurland 1945; и unknown unit, Germany, 1945.

DRAGON ни предлагат чудесен модел, с отделни люкове, ролки и всички ситни детайли по екстериора. Нелошо е представено и 7,5 милиметровото оръдие. За лесно боядисване на нмалките ролки, DRAGON имат оригинално решение, при което гумираната секция е отделно от централната. Веригите са от новите тогава „DS tracks”, които навремето бяха хит, но сега се появиха свидетелства, че след престой започват да стават чупливи. Самите вериги са малко по-дълги, за да може да се имитира провисване. Всички платки с детайли са индивидуално опаковани в найлонови пликове, като в насипно състояние в плик с цип са единствено детайлите за основната част на опорните ролки. Изработката на всички детайли е ювелирна, като основен проблем ще е безопасното им сваляне от рамките. Освен фотоецваните странични екрани, моделът предлага и пластмасови такива.

В заключение – това е най-добрият модел на това щурмово оръдие в мащаб 1/72.