Общо 713 самоходни гаубици "Hummel" са произведени между 1942 и 1945 година. Комбинацията е между 15 см тежка гаубица 18/1 и шаси от Pz.IV. Бойното отделение е защитено от пушечни изстрели от всички страни, без отгоре. Повечето от "Hummel"са използвани на Източния фронт и първата им акция е участието в операция "Цитадела" през 1943 година. Почти всички танкови дивизии в Италия и Франция също са оборудвани с батареи "Hummel". При необходимост САУ е използван и като танков унищожител. Късната версия има разширено бойно отделение и обособена предна секция за водача и радиоператора.

Кутия: Мек картон, впечатляващ бокс-арт. По традиция отстрани са дадени две снимки на готовия модел. С малки букви отстрани пише Made In Poland.

Вътре е инструкцията, декалното листче и найлонов плик с грижливо опаковани платки с детайли.

Инструкция: 6 листа, формат А4, от които функционални са 5 - последната бяла. На първата страница - чернобяла снимка на готовия модел, историческа справка и технически характеристики. На стр.4 - използваните бои, на стр.5 схеми на платките с детайли. Изработването на модела е дадено в 34 стъпки, сравнително добри обозначения, но малко претрупано и почти без рисунка на сглобените детайли, което може да внесе объркване.

Детайли: Три платки, отляти от пясъчно жълта пластмаса, перфектна отливка и без забележки. На първата платка са елементите на ходовата част - главно ролки, вериги, тракове, калници, елементи на екстериора. Или общо 127 детайла. Веригите са сравнително добре отляти, но желателно е да се заменят със смолни или ецвани. На втората платка са повечето елементи на корпуса - долна и странични части, две горни страни, два детайла за пода на бойното отделение, задна част. Общо 8 детайла. Отливка без забележки. Решетките за въздуховодите не изглеждат убедително и е желателно замяната им с фотоецвани такива. На третата платка има общо 51 детайла. Това са елементите на оръдието и интериора на бойното отделение. Перфектни отливки и невероятни детайли. Оръдието е ювелирно.
Декали: Обичайното малко листче, 16 декалчета. Отпечатани са без дефекти. Позволяват изработката на две машини:
- Sd.Kfz.165 "Hummel", 2.Panzer Division "Das Reich", 2.Panzer-Artillerie Regiment, 1.Battarie, Frankreich, Normandie 1944 - пясъчна основа с кафеви ивици.
- Sd.Kfz.165 "Hummel", 9.Panzer Division "Hohenstaufen", 9.Panzer-Artillerie Regiment, Ukraine, Tarnopol 1944 - пясъчна основа с тъмнозелени тесни ивици.