Razor Crest е боен кораб, използван от мандалорския ловец на глави Дин Джарин. Преди възхода на Галактическата империя, той е служил като военен патрулен кораб. Корабът в крайна сметка попада в ръцете на Дин Джарин, който живее и работи от него, докато лови награди в териториите на Външния ръб през първите години на Новата република. Джарин го използва по време на търсенето на Детето на име Грогу и продължава да го използва в търсенето на вида на Грогу. Razor Crest е унищожен от един изстрел, произведен от лекия крайцер на Лорд Гидиън по време на схватка при Тайтън.

Корабът е бил построен като военен кораб в някакъв момент преди формирането на Галактическата империя и е бил използван за патрулиране. Звездолетът има две лазерни оръдия, два двигателя и хиперзадвижване. Може да се управлява от един човек и има място за други двама. Той също така притежава интерфейс за астромеханика, но поради недоверието на Дин Джарин към дроидите, остава неизползван. Корабът има камера за замразяване, спасителна капсула и задно оръдие. Според Джарин може да се инициират "протоколи за наземна сигурност" от вътрешността на кораба, осигурявайки висока степен на защита.

Корабът излиза на екран още в първия епизод на сериала The Mandalorian.

Дължината на кораба е 25,5 метра без оръдията и 26,5 метра с оръдията. Ширината му е  17,75 метра. Мащабът на модела не е упоменат, поради което е пресметнат въз основа размерите на модела.

BANDAI бяха позатихнали доста време и плъзнаха слухове за отнемането на лиценза им за линията Star Wars. Затова и появата на модела на Razor Crest беше една доста приятна изненада. Моделът е с дължина 11 см и беше анонсиран в началото на 2021 година. Кутията е с гланциран пълноцветен капак, спокоен боксарт на прибижаващ Razor Crest. Отстрани са дадени две снимки на готовото моделче, схема за лепене на стикерите и снимка отблизо на прототипа. От вътрешна страна на капака е отпечатана инструкцията за изработване. Стъпките са общо осем, схемите са подробни, но съвсем мънички. За изработката не е необходимо лепило.

В кутията имаме горещо запечатан плик, в който са две платки от сребриста пластмаса и платка с черни детайли за основата. На платка А1 са 6 детайла, а на А2 са 14 детайла. Самите детайли са изключително прецизни, с ювелирно проработени повърхности и изключителен екстериор. Отливката е със забележително качество, като е пресъздадена фината гравировка по панелите. Предвиден е фин стикер с цветни елементи за залепване по повърхностите. Самите стикери са изключително фини и казват, че не отстъпвали на декалите. Аз обаче си поръчах custom декали от E-Bay.

На отделна платка от черна пластмаса имаме стандартната поставка на BANDAI за тяхната линия.

Като недостатък може да определим липсата на интериор дори на кабината и възможността в този мащаб да са били изрработени все пак прозрачните и елементи. Друг недостатък е липсата на опори, което предполага, че моделът може да се позиционира само като летащ на поставката.

Основният проблем обаче е нестандартния мащаб, който не се „връзва” с останалите модели от серията.

В заключение - изключително прецизен модел, който се изработва на един дъх и е готов д заеме мястото си на витрината дори и без боядисване.