Kuat Drive Yards Imperial-class Star Destroyer е разрушител, използван от Империята след падането на Републиката, като заместник на по-малкия Venator-class Star Destroyer. Има два варианта: Imperial I-class и Imperial II-class. Огромните звездни разрушители са оборудвани с турболазерни гнезда, прихващащи лъчи, йонни оръдия, TIE изтребители, A-AT, AT-ST, хангар за други кораби. На мостика им обикновено е бил елитът на имперската флота. Дължината е била 1600 метра.

BANDAI представят Imperial II-class, видно от конфигурацията на мостика. Дължината на корпуса е около 110 мм, което ни дава ориентировъчен мащаб около 1/14000. Внушителният малък Star Destroyer пристига в симпатична малка кутия с гланциран капак, на който е изобразен идилитичен боксарт.

В кутията грижливо са опаковани в един найлонов плик общо пет платки с детайли, като четирите са от светло сива пластмаса, а последната - от черна пластмаса. Инструкцията е отпечатана на гърба на капака, като се състои от общо пет схеми. За оцветяване е препоръчана комбинация 75% Flat White и 25% Light Gull Gray.

Детайлите на четирите платки (А1, А2, А3 и А4) са общо 22. Сглобката е без лепило. Повърхностите са изключително прецизно и фино проработени, всички детайли имат изключително прецизен релеф и екстериор, на който могат да завидят редица смолни производители. Някои от елементите са трудно видими с невъоръжено око!

На черната платка BM1 са трите детайла за поставката. Тя позволява поставяне на модела в различни положения.

В заключение - невероятно малко прецизно бижу! Горещо препоръчвам за всички фенове на сагата. Доставен е на повече от символична цена от e-bay - 11,99 USD с free shipping.