Едва ли има друга фирма, която би се справила толкова добре, колкото FINE MOLDS. Прекланям се пред гения на техните проектанти и пред далновидността на техните мениджъри. След успешната серия X-Wing, A-Wing, TIE-Fighter, TIE-Interceptor, Slave 1 и незабравимият Millenium Falcon, Y-Wing е поредната стъпка към попълване на невероятната им колекция с модели от "Междузвездни войни". Едва ли е нужно да споменавам, че всички останали модели на Y-Wing не струват в сравнение с моделите на FINE MOLDS, а да не говорим и за това че тези са в стандартен мащаб като 1/72.

Кутия - мек картон, гланц, чудесен боксарт, отстрани има обичайните снимки на готовия модел.

Инструкция - книжка формат А5 с 12 страници. Изработката на модела е дадена в 20 стъпки подробно и държа да отбележа - освен йероглифите вече има надписи и на английски.

Цветните схеми са на гланциран лист формат А5. Можете да изработите три машини - Gold Leader, Gold 2 и Gold 3. И тримата загинали при нападението над Звездата на смъртта в Епизод 4 "Нова надежда".

Декали - невероятни. Фабрично състарени. Изключително подробни. Има декал за приборното табло и за астродроидите.

Детайли - 2 големи и 3 малки платки, опаковани в найлонови пликове. Отливката е от сива пластмаса и пресъздава реалния цвят на машината. Детайлизацията е без грешки. Отливката впечатляващо подробна. Детайлите - невероятно фини и прецизни. За копийност няма да говорим, тъй като FINE MOLDS prесъздават цялата си серия STAR WARS под лиценза и със сътрудничеството на LUCAS ARTS, а от това по-голяма гаранция за достоверност - здраве му кажи!

Присъства и задължителната поставка.

Прозрачни детайли - един за предните и странични прозорчета на кабината и един за тилното стъкло. Добра прозрачност и тънки.

Допълнителни - 4 пръстенчета polycaps, позволяващи шасито да се позиционира в спуснато или прибрано положение.

Заключение - задължителен модел за всички фенове на сагата. Забележителен изтребител и разкошен модел. Доставен е от LuckyModel за 28 USD без доставката. Към момента цената му е висока, заради високото търсене - моделът излезе преди месец-два.