Този изтребител, тип „летящо крило” е бил само теоретична разработка и не е бил включен в проектен лист. За двигател е избран реактивния  Heinkel-Hirth HeS 011, а кабината е изместена встрани от централната ос. Крилото е било стреловидно с ъгъл на стреловидност от 65 до 55 градуса. Имало е предвидени два горивни резервоара, монтирани тандемно встрани от централния въздухозаборник. За основно въоръжение са били предвидени три 30 мм оръдия MK 108.

Проектирането на делтовидния самолет започва в началото на 1945 год. и получава чертожен номер Ae 607, а дизйанът му е радикално различен, дори и по критериите на Blohm und Voss. Свидетелства за съществуването на проекта излизат едва през 2017 год., когато са публикувани работни чертежи. Статусът на разработката е неизвестен. Непотвърденото обозначение на проекта е P.217.

RS Models предлагат модела в стандартната си кутия от мек картон със странично отваряне. Боксартът е динамичен – въоръжен до зъби Ae 607 (с четири ракети Ruhrstahl-Kramer X4) прелита над димящ руски Ту-2. На гърба са дадени четирите предлагани камфлажни схеми с алтернативни обозначения. Цветовете са без референции, само с наименования и RLM референции.

В кутията имаме самозалепващ плик, в който е инструкцията, плик с цип за декалите и прозрачната част, както и две платки с детайли от сива пластмаса.

Инструкцията е черно бяла, отпечатана върху олекотена хартия формат А4, прегънат по средата, за да образува книжка с четири страници. На първа страница имаме кратка информация за самолета на английски, както и схема на платките с детайлите. Изработването на модела е в 12 стъпки от втора до четвърта страница. Схемите са ясни, но няма никакви отправки за боядисването на самите детайли – всичко е оставено на усета на моделиста.

Декалното листче има тактически обозначения и никакви служебни надписи. Декалите са отпечатани без забележки и без разминавания на цветовете. Позволяват изработването на предлаганите алтернативни камуфлажни схеми:

  1. Blohm & Voss Ae-607, Luftwaffe 1945
  2. Blohm & Voss Ae-607, ex-Luftwaffe, Air Forces Scientific Research Institute, USSR 1947
  3. Blohm & Voss Ae-607, ex-Luftwaffe, Wright Field 1946, USA
  4. Blohm & Voss Ae-607, Luftwaffe 1946

В пликчето с декалите е даден и единственият прозрачен детайл – фанар за кабината. Детайлът е дебел, с добър фрейминг, но с високо ниво на оптически изкривявания.

Непрозрачните детайли са отляти от сива пластмаса, с фина вътрешна гравировка... и с това се изчерпват преимуществата. Отливката е шорт-рън с приемливо качество за технологията, но неприемливо за модел от XXI-ви век. На първата платка са разположени общо 34 детайла. Сред тях са горна половина на делтовидния изтребител, пилотска седалка, странични панели на кокпита, предно хоризонтално оперение, пилони за ракетно въоръжение, приборно табло и др. Пилотската седалка е доста добре тапицирана и не подхожда на реактивен изтребител, а на автомобил от 60-те. Страничните панели на кокпита изглеждат доста странно, а капаците на колесника са със замазана текстура от вътрешната страна, като освен това са и порядъчно дебели. На втората платка са разположени общо 31 детайла – долна част на изтребителя, шахти на колесниците, стойки на колесниците, корпуси на ракетите Ruhrstahl X-4 и др. Шахтите на основния колесник са добре проработени – с интериор и окабеляване, добре изглеждат и колелетата на основния колесник. Капаците на задната шахта също са със замазана текстура от вътрешна страна и доволно дебели. Двете части на корпуса нямат фиксатори.

Като заключение – обичаен чешки шорт-рън на доста необичаен самолет. Самата машина изглежда като грозно пате на четирите си колелета, но с прибран колесник има доста приятен вид. Единствено не мога да си обясня защо след като на рендерите моделът изглежда перфектно детайлизиран, на самите отливки е размазан и с лоша текстура. Препоръчвам за любителите на неосъществените проекти на Третия Райх.