През 1939 F2A става първият изтребител-моноплан, използван от US Navy. Самолетът обаче губи в битките в Азия срещу A6M Zero и Ki-43 Oscar. Недолюбван от американските пилоти, "Buffalo" се превръща в чудесно оръжие в ръцете на финландските пилоти.

F2A-3 е разработен на базата на F2A-2 за нуждите на US Navy с увеличен обсег и възможност да носи под кримлата си две 100 lb бомби. Общо са произведени 108 самолета от тази модификация.

Кутията си е от гадните - голяма, мека и със странично отваряне. Box-Art-ът впечатлява. Още повече, че двубой Buffalo vs. Zero, в който победител е ... Buffalo-то :P

Детайлите са в найлонов плик, като в обособени гнезда са отделени непрозрачните, прозрачните и смолните части. Моделът е разположен върху една платка с 42 детайла, прецизно отляти от сива пластмаса. Гравировката е фина и прецизна. Пет от детайлите са маркирани като Parts Not For Use.

Комплектът още включва декален лист, платка с прозрачни детайли и 12 смолни детайла.

От платката с прозрачни детайли се налага да не използвате два - челната част на фанара, която е без отвор за мерник, и прозорците от долна страна на фюзелажа. Фанарът е от три части и може да се остави отворен. Отляти са чисто от добра и прозрачна пластмаса. Тънкостенни са... Но... Рамката на фанара съвсем се губи. Според мен трябва да се изработва от подходящи материали.

Смолните детайли са просто превъзходни. Тях няма да ги коментирам.

Декалите изглеждат добре и нямат разминавания в цветовете.

Позволяват изработването на ТРИ машини (нищо, че на гърба на кутията са дадени четири):

1. F2A-3 Buffalo (BuNo 01553), pilot Capt.William C. Humberd, VMF-221, Midway, June 1942

2. F2A-3 Buffalo, MCAS Ewa, assigned to VMF-221, Hawaii, April 1942

3. F2A-3 Buffalo (BuNo 1549), pilot AP1/c Howard S. Packard, VF-2, USS Lexington, November 1941

Като заключение - прецизен модел, много добър подбор на смолните части, но... няма фотоец. Определено би било по-добре ако приборното табло беше от фотоец в комплект с фото-филм. А ако искате да раздвижите управляващите плоскости - очертава се доста кълцане. Мисля, че това е добър комплект на добра цена.