Моделът е в кутия от гланциран картон със странично отваряне, динамичен боксарт на устремно летящ "месершмит", а на гърба са разположени три камуфлажни схеми. В кутията са стандартните платки за версия G, с отстранени двете половини на фюзелажа, като е допавена допълнителна платка с нови две половини на фюзелажа, два вида радиатори и капак над картечниците в носа. Печатът на кутията е добър, цветовете са дадени с референции по HUMBROL.

В кутията имаме самозалепващ се плик с детайлите, два декални листа и инструкция. Самата инструкция е формат А4, прегънат през средата за да образува книжка, от гланцирана хартия, цветна. На първата страница имаме кратка историческа справка, на втора - схема на разположението на детайлите, като част от тях са маркирани да не се използват при конкретната версия. Стъпките за изработване на модела са общо 22- от втора до четвърта страница. Липсва схема за разполагане на декалите със служебни надписи.

Декалните листове са малък и голям. Малкият е със служебните надписи, а големият - с маркировки за предлаганите камуфлажни схеми. Свастиката (както при останалите модели на производителя от серията) е разцепена на две... По декалите няма надписи къде са изработени, но същите са с чудесно качество, без забележки.

Предлаганите камуфлажни схеми са общо три, със стандартно оцветяване RLM 75/83/76.

Машините са съответно:

- Bf 109G-10, white 11, "Rosemarie", II./JG.52, Brno Airfield, Czech territory, April 1945.
- Bf 109G-10, yellow 11, "Gigi", II./JG.52, Kralupy nad Vltavou Airfield, Czech territory, April 1945.
- Bf 109G-10, yellow 19, II./JG.52, Praha-Letnany Airfield, Czech territory, April 1945.

В малко пликче с клипс са прозрачните детайли - цял фанар и тилно бронестъкло. Чудесна прозрачност и много добър фрейминг! Бронестъклото е едно малко бижу!

Непрозрачните детайли са разположени на три платки - голяма, средна и малка, отливката е шортрън, но със забележително качество. Пластмасата е сива, няма груби дефекти по детайлите.

Платка А има 55 детайла - всички разшивки съответстват на чертежите, има забележително приборно табло, педали, всякакви ситнежи, та дори и два вида прицели... с непрозрачни части. Осем от тях са маркирани като неизползваеми за модела. Всички детайли са на забележително ниво.

Втората платка предлага долната част на крилата, колелета и т.н. - общо 22 детайла. Седем от тях са маркирани като неизползваеми за модела. Отново всички детайли са проработени изключително добре. Единствената забележка е към ауспусите - следва да се разпробият.

Както споменах още в началото, новата платка е тази, която съдържа двете половини за фюзелажа на G-10, освен тях има два вида радиатори (от които единият е маркиран като неизползваем) и капак над въоръжението. Качеството е много добро, предвиден е много впечатляващ интериор на страничните панели.

Заключение - AZ MODELS предлагат изключителен модел, който е достатъчно детайлизиран, поради което не изисква абсолютно никакви сериозни доработки. Още повече, че кабината не позволява да се остави отворена, а през фанара детайлизацията е на изключително високо като за пластмасов модел ниво.

Като недостатък може да се отбележи невъзможността с фабричния детайл да оставите фанара отворен.

Моделът е доставен от дистрибутора на AZ MODELS за България - "Нирахоби". Цената е 26,00 лева.