Винаги съм се възхищавал на изчистения дизайн на самолета на Курт Танк. Изчистеният корпус е вписан около мощния радиален двигател BMW 801. Машината носи мощно въоръжение и има десетки варианти. Най-масовия вариант е A-8, при който 7,7 мм картечници над двигателя са заменени с 13 милиметрови.

Моделът е ре-релийз на фирмения Focke-Wulf FW-190A-6/8, но окомплектован с други декали и с приложен модел на Kubelwagen. Матрицата е от ранните изделия на ACADEMY и са налице доста опростявания по сервизни люкове, колесник и шахти. Някои елементи са отляти доста грубо и дори не се доближават до реалността. За сметка на това линиите са гравирани и има приличен интериор. С това преимуществата му се изчерпват.

Детайлите за самолета са разположени на две платки. Отляти са от сива пластмаса без дефекти. Около 20 детайла са излишни - допълнителни подкрилни оръдия, капак над двигателя за версии А-5/6/7, пустинен филтър и др. Даден е допълнителен резервоар и бомба, която е доста опростена. Фанарът е от двата типа - прибран и изпъкнал (късен тип). Може да се остави отворен. Има чудесна прозрачност, но липсва коректен фрейминг.

Камуфлажните схеми са на двете ранни машини на Хайнц Бар:

- Fw 190A-8, Red 13, Kdr II/JG 26, April 1944

- Fw 190A-8, Red 23, Kdr II/JG 26, April 1944

Цветовете са стандартни - RLM 74/75/76. Декалите са отпечатани добре, предвидени са служебни надписи, но липсват свастики.

Детайлите за Kubelwagen са разположени на една платка. Има платка с прозрачни детайли, които са с чудесна прозрачност. Машинката е приятно сгрешена и се нуждае от малко детайлизация (жалко, че EDUARD вече не предлагат чудесния си сет), но в крайна сметка се получава симпатично моделче, което е чудесна добавка към самолета.