Транспортьорът е част от комплекса за ракетата A4/V2, като до момента съм правил ревю на:

Hanomag SS-100 Gigant "Schwerer Radschlepper Heavy Tractor", 1/72 Special Armour, кат.№ SA72-001
A4/V2 Rocket, 1/72 Special Armor, кат.№ SA-72003.
Meilerwagen V2 Transporter

Транспортьорът служи за зареждане с течен кислород на ракетата, преди старт.

Моделът е в кутия от твърд картон с капак. Типичният за фирмата бокс-арт не впечатлява кой знае колко. В кутията са розположени инструкция и две платки от пясъчно жълта пластмаса, които са поместени в найлонов плик с лепящ капак.

Инструкцията е тип книжка формат А5. На първа страница имаме кратко двуезично инфо за транспортьора. На втора страница е схемата с детайлите, така както са разположени на платките. Изработването на модела е дадено в 8 стъпки от страница 3 до страница 5. Цветовете са дадени по Gunze Sangyo.

В книжката са дадени са три камуфлажни схеми:

- Camo A - пясъчно жълто шаси със сив резервоар;
- Camo B - изцяло в танково сиво;
- Camo C - пясъчно жълта основа с линии от зелено и кафяво;
- Camo D - пясъчно жълта основа, като резервоарът е с петна зелено и кафяво;

Няма дадени референции или обозначения. Няма и декали.

Детайлите са отляти сравнително чисто, тук-таме се забелязват леки всмукнатини. Няма дефектни детайли, няма леяци. Прави впечатление опростяването на повечето детайли - в смисъл изгледат добре, но при вглеждане се вижда, че е можело още по-добре. Например с добавена текстура по дървените площадки, по-ясни грайфери, и т.н.

На платка А са разположени общо 37 детайла. Грайферът по гумите е замазан и съвсем лек, като се долавя границата между двете матрици. Има всмукнатини по джантите - но пък те остават от вътрешната страна. Единственият проблем са леяците по вътрешните отвори на челния детайл 16, които следва да се зачистят.

На платка В са разположени 17 детайла. Отливката е добра, като проблем са две дълбоки всмукнатини по детайл 21, които няма да се виждат след сглобяване. Разчленяването на резервоара е такова, че позволява предварителното му оцветяване в избран цвят, преди монтажа.

Като заключение - много добър модел, без алтернатива.