За всички любители на италианската техника в 1/72 Italeri започна тематична атака с такава техника. Честно казано надписът върху кутията ALZZER wargaming едва ли не ме накара да се откажа, но съдържанието на кутията не е чак толкова уоргеймърско, та да откаже сериозния моделист.

Така - кутия от картон със странично отваряне, спокоен боксарт отпред, а отзад - обичайната камуфлажна схема.

В кутията намираме инструкция тип "чаршаф", плик с декали и една огромна платка от червено-жълта пластмаса, на която са детайлите. В плика с декалите има и парче прозрачно фолио за предното ветроупорно стъкло.

Инструкцията е достатъчно подробна и описва изработката на модела в 15 стъпки. Опциите, които се предлагат са свалено или вдигнато ветроупорно стъкло, както и открито стъкло, или закрито с брезент.
Детайлите са около 70, отляти чисто и без дефекти. Отрицателните страни на комплекта са свързани с неговото опростяване:
- всички туби са отляти за държачите си.
- дръжките на тубите не са представени добре
- по долната част на ходовата част има следи от ежектори, които трябва да се запълнят и шлайфат.
- на двата борда (където са редовете с тубите) има видими всмукнатини.
- дръжките на картечницата са пълна трагедия
- оръдието се нуждае от разпробиване, а закрепването му към лафета става чрез един отвор, който минава зад цевта от край до край.
- лостът е отлят аз предния капак.
- шанцовият инструмент е с отляти държачи по него.

Липсва и двигател, поради което не е предвидена опция капаците на отделението да се отварят.

Декалите са оскъдни - два регистрационни номера и италианското знаме. Предвиден е декал за приборното табло. Знамето препоръчвам да си го боядисате директно за капака на отделението, защото там име решетки, които не обезпечават доброто прилепване на декала.

Могат да се изработят две машини от Reagruppamento Sahariano - Tunisia, early 1943

Като заключение - интересна машинка, внася определен колорит сред всяка колекция. Добре ще стои както около немска, така и около италианска техника.

Моделът е закупен от "Нирахоби".