Заплюх си този уникален модел още с появяването му във "Фирмени новини".

Почти нищо не открих за машината, освен че е "полева" изработка и че е в един единствен екземпляр в Африка. Снимките са общо две или три, като тази е най-известната:

Attack са достойни за адмирации, за да пуснат този модел, който не е от масовите, но с несъмненият си колорит ще привлече по-улегнали моделисти, за които всъщност е и предназначен.

Кутията: Стандартна картонена, с капак и идилитичен боксарт. Отстрани са дадени боксартовете на машините, от серията Pz.III, предлагани от фирмата.

Вътре намираме общо 8 малки платки от светлосива пластмаса с различни оттенъци, плик със смолните детайли и инструкция формат А4, прегъната като книжка.

На платка 1 е дъното на машината. Отлято без забележки, но и без никаква детайлизация, изключвайки един кръгъл люк под двигателното отделение.

Платка 2 съдържа горната част на корпуса на танка, която ще трябва да се разреже, за да се вмести смолната вътрешност на бойното отделение. Отливката е без дефекти, но не е и нищо особено. Основен недостатък са затворените люкове и отливането по корпуса на въжетата и инструментите.

Платка 3 съдържа двата странични детайла на долния корпус - отливката е без забележки, леко заоблена, но пък на всеки детайл има по три кръга от изхвъргачите от външната страна.

Платка 4 съдържа водещите колела и ленивците, опорните ролки. Отляти са сравнително чисто. Зъбите са заоблени, а в частта, в която влизат във веригите съвсем липсват. В това отношение Revell са се справили много по-добре.

Платка 5 съдържа четири дълги вериги. Отливката е добра, но препоръчвам замяната със смолни такива или фотоецвани.

Платка 6 съдържа останалата част от веригите, елементи за куполата на Pz.III, които тук не се използват крик, фар за нощно водене, два фара и т.н. За веригите вече уточнихме. Фарът за нощно водене е с дълбока всмукнатина в горната част - иска кит или замяна със смолен такъв.

Платка 7 съдържа ходовите ролки. Ще се наложи да им разпробиете отворите.

Платка 8 съдържа елементите за оръдието. Отливката е по-тънка, в сравнение с елементите на шасито, пластмасата изглежда по-чуплива, а и има доста леяци и всмукнатини.

В найлонов плик са дадени 6 смолни отливки от тъмносива смола - общо 14 детайла. Тук влизат бойното отделение (напълно оборудвано), странична броня, предна броня за оръдието, допълнителна броня за шасито, капаци на люковете над моторното отделение огънатата част на веригите и т.н. Отливките са със добро качество, но определено са доста дебели. Неприятно впечатление прави и тук отливането на всевъзможни джунджурии директно по елементите - оръжия, инструменти, гранати и т.н.

Инструкцията е схематична и в шест стъпки показва достатъчно подробно начина на изработка на машината. Цветовете са дадени по Agama, Tamiya и Humbrol. Камуфлажът е пясъчно жълт, а обозначения и декали няма. На схемата е написано "Africa 1943"

Като заключение - интересен модел, не е за начинаещи моделисти. Закупен е от "Нирахоби".

В добавка към машината си закупих метална цев на Aber кат.№ 72 L-15 "German 15 cm SIG 33 gun barrel", защото оригиналното парче пластмаса няма почти никаква прилика с оръдие - нито като дебелина, нито като дължина.