За първи път държа в ръцете си модел от новата за мен чешка фирма MAC Distribution.

Кутията е от мек гланциран картон, с капак, и чудесен бокс-арт. Вътре откриваме две платки от пясъчно-жълта пластмаса, декално листче и две платчици с фотоец.

Автомобилчето е представено от 60 детайла, от които два са маркирани като not for use и са за останалите варианти, които фирмата произвежда. Като качество - добро, чисто, но в средата на едната платка е изпуснат доста голям леяк, който обхваща двадесетина детайла.

Оръдието е представено от 27 детайла, които са много добре отляти и без дефекти. В това число влизат и детайлите за ремаркето.

Инструкцията е от 3 листа формат А4, доста подробна, но въпреки всичко изгледът към местата за монтаж е представен от доста идиотски ъгъл, което неминуемо ще доведе до грешки.

Предвидени са платка с 20 фотоецвани детайла (от които 6 не са за този модел) за автомобила, и платка с 11 фотоецвани детайла за оръдието. Качеството им е безупречно.

Интерес представляват декалите - стандартният лист включва ваденки за модели с каталожни номера 72053, 72054 и 72055. Качеството е безупречно и остават доста палми и обозначения, които могат да влязат в употреба за бъдещи проекти.
Могат да се изработят три варианта:
- Horch 108 / Kfz.70, 26.tankova divize, Flak-Abteilung 304, Italie 1943-1945 - цвят Panzer Grey
- Horch 108 / Kfz.70, 15.protivotankova brigada, Sicilie 1943 - цвят Desert Yellow
- "Fuhrer Escort Command" - не е дадено нито оцветяването, нито декалите Confused:

Като заключение - чудесен модел на невероятна цена. Може да се изработи директно от кутията, но ако искате да изглежда реално - бордовете на каросерията трябва да са от метална мрежа, а не от плътна пластмаса. Между другото имам две книги за Horch 108 и точно тая модификация я няма там.

Доставено е от "Нирахоби" за цена 22,50 лева.