SS-100 е разработен от HANOMAG в средата на 30-те. Може да тегли две ремаркета с общо тегло 20 тона. Предвид успеха на цивилния пазар, влекачът е използван и от Вермахта и Луфтвафе. Търсенето е толкова голямо, че машината се под лиценз от Fross Bussing, Виена.

Влекачът се задвижва от осемцилиндров 8,5 литров двигател, трансмисията е четиристепенна. При пълни резервоари и скорост 40 км/ч може да измине около 500 км. През втората половина на Втората световна война SS-100 е използван и за теглене на установките за Фау-2.

Кутията е от гланциран картон със странично отваряне. Боксартът е компютърно генериран, на гърба са дадени трите предлагани камуфлажни схеми.

Вътре, в найлонов плик с лепка, са две платки от пясъчно-жълта пластмаса, платка с прозрачните детайли и пликче с клипс с декалното листче. Инструкцията е формат А5 във вид на книжка, черно бял печат. На първа страница има кратка историческа справка за машината, на втора са схемите на детайлите, редът за сглобяване е даден в 13 стъпки от трета до шеста страница. Самите схеми са добре изчертани, но липсват достатъчно ясни положения на самите детайли, поради което тази част се оставя на интуицията на моделиста и геометрията на самия детайл.

На три страници са дадени предлаганите камуфлажни схеми:

- SS-100 Gigant, WL 94831, Eastern Front 1942. Камуфлажът е сив.
- SS-100 Gigant, WL 4744, Messerschmitt factory Airfield, Regensburg, 1944. Жълт камуфлаж с ивици зелено и кафяво.
- SS-100 Gigant, Whr 545585, used at the Army Research Centre, Peenemunde, for towng the V-2 ballistic missiles, 1944-45. Изцяло жълт камуфлаж.

Декалното листче е добре отпечатано, без дефекти. Декалите напълно покриват посочените по-горе варианти.

Детайлите са отляти от пясъчно-жълта пластмаса, без дефекти. Изключително добри отливки и на най-фините детайли. Много от елементите имат предвидени фиксатори за по-добър монтаж.

Платка А съдържа 36 детайла, а платка В - 40 детайла. прави впечатление прецизното подбиране на местата за сглобки. От вътрешна страна има следи от ежектори, като особено натрапващо се това е от вътрешна страна на кабината. Въпреки, че има приемлив интериор, не е предвидено да се оставят отворени врати, а техния фрейм дори не е загатнат от вътрешна страна. О което моделът определено губи. Прави впечатление тоталното опростяване на много от елементите - стъпенки отстрани и по калниците, под на кабината, таван, рама и елементи по нея, резервоар, резервна гума, задна част на каросерията... Гумите и джантите са изработени отделени, което е добре за етапа боядисване. На резервната гума има две грозни седи от ежектори и то от външната страна.

Прозрачните детайли са общо девет, сравнително добре отляти, с добра прозрачност.

Като заключение - добър модел, но претупан и опростен. Като основни недостатъци мога да посоча липсата на двигател и оттам липсата на възможност за отваряне на предните капаци, липса на възможност за отваряне на кабината. Опростени са антиплъзгащите повърхности на стъпенките... и са оставени гладки. Най-неприятно впечатление правят стъпенките на задните калници, които имат доста характерен вид, но тук са отляти като плътни елементи.

Положителните страни са хубавата отливка без фрапиращи дефекти, както и широкото приложение на машината при всякакъв вид композиции. Цената е приемлива.

Моделът е доставен от "Нирахоби".