Причината да се сдобия с този модел беше цената - цели 11лв., но ако знаех какво ме очаква и толкова нямаше да дам за него. За това и го забавих цели 2 години.

Рамките с детайлите са отляти от бяла чуплива пластмаса и целите бяха омазани с маслото с което мажат матриците, едвам ги измих. Декалите не са качествени, а инструкцията беше копирана на ксерокс и е много бедна, много материал свалих от нета за да добия представа за какво иде реч.

При сглобката се натъкнах на много препятсвия. При съединяването на двете части на тялото се получава едно много неприятно усукване, което изчезна с много кривене на опашката и чак след залепването на крилата.

Използвах комплектите на Pavla (смолни- хоризонтални стабилизатори, елерони, гуми, радиатори, капаци на колесника, подвижна част на верт.стабилизатор, заден колесник) и Extratech (фотоец- интериор и екстериор) , които му придадоха доста добър вид. Подвижните части на хоризонталния стабилизатор от Pavla са ги отляли грешно и двата са еднакви, а трябва да са огледални.

Доработките които направих са следните:
- нишите на колесника ги изкопах в основата на тялото прокарах кабели и направих няколко ребра
- изработих светлините, фара и тръбата на пито
- задното колело го направих неприбираемо
- разпробих въздухозаборниците в основата на полукрилата
- преразших капака на двигателя и направих вдлъбнатините за двете картечници на носа, тъй като на учебната версия ги няма

Направих и нитовката на резервоарите на крилата, както и на задкрилките. Изработих ствола на оръдието минаващо през витлото, както и изпилих обтекателя на витлото защото беше прекалено дълго. Разпробих ауспуховите тръби.

Подвижната част на водния радиатор я направих наново защото смолната беше бая дебела залепих и капачките на резервоарите.

Дойде ред и на най-спорната част от модела - остъклението на кабината, което е сгрешено изцяло, та се наложи да го преработя. Като за начало изпробвах Лакфикса на AGAMA, изтърках стъклото със фина шкурка, направих наново рамките на фанара и намазах лака. Когато изсъхна обаче резултата не беше какъвто очаквах, стичанията се виждаха, но фанара като цяло стана прозрачен.

Не ми хареса как стана фанара с лака и се наложи да изработя рамката му от метал който облепих от вътре с прозрачно фолио.

След всички тези препятствия дойде ред на боядисването и финишинга. Използвах за основен цвят 105 на Humbrol, наподобяващ руско зелено, като изсъхна облепих с TAC камуфлажната схема както беше дадена по инструкция и изпръсках черните петна. Използвах маските на Montex за да изпръскам звездите и номера, декали не съм използвал.

За финишинг използвах праховете на Агама и Миг след което нанесох матовият лак.