Кутия:

Добър бокс арт, но изключително некачествена и пощонеустойчива кутия. На гърба e дадена една от двете камуфлажни версии.

Детайли:

Една платка с детайли за направата на ранен "Тюлен". Освен детайлите е дадено и малко стапелче, ако решите да правите модела за колекция, а не за диорама да речем. При мен поне стапелчето пристигна отделено от платката и затова е снимано отделно. Самите детайли са много добре отляти, като мустачета има само по винтовете на подводницата и двете торпеда. Самото делене на модела е много логично и качествено, не би трябвало да представлява проблем и за начинаещи моделисти. Единственият по-труден етап може би ще бъде рубката, която се сглобява от 6 детайла, без мачтите и перископа. Именно по рубката е и единствената забележка по модела - малката прозрачна куполка е дадена непрозрачна, но както повечето неща в моделизма и това е поправимо. Евентуално, ако решите/искате/правите моделчето за състезания може да му поръчате и нови торпеда.

Като за финал на коментарите за качеството на детайлите ми се иска да обърна внимание на появилите се критики относно заваръчните шевове на корпуса. критиките се състоят в това, че били твърде груби и изпъкнали. Поне на мен ми е малко трудно да се съглася с това твърдение, най-малкото заради това, че след обработка на модела с шкурки, сърфейсъри, лакове, бои, химми има реална опастност да заличите разшивката, ако беше по-финна, освен това поне пос нимки ми се струва, че шевоете са, ако не точни, то поне преувеличени с малко, от което моделчето само печели. Разбира се, всеки е свободен сам да интерпретира снимковия материал и данните за подводничката, така че, в крайна сметка всичко се свежда до личните ви разбирания и виждания за модела.

Инструкция:

Формат А4, добре напечатана, без загадки; на отделно листче са дадени двете камуфлажни схеми. Цветовете са дадени по Model Master.

Декали:

Две версии, като и за двете са дадени бордните номера (не че са носили други означения).

- U-boat Type XXVII Seehund U-5329, K-Flottilla 312, Ijmiuden, February 1945;

- U-boat Type XXVII Seehund, Lehrkdo 300, Surendorf, May 1945.

Заключение:

Чудесно моделче за разтуха. Препоръчително, както на начинаещите "подводничари" преди да "скочат" на гигантите на Ревел, така и за отегчени пилоти и танкисти.