След загубата на самолетоносачите при Мидуей, на самолетите им се налага да действат от сухопътни бази, като летят на големи разстояния. За да бъде компенсиран намаленият (вследствие намаляването на вместимостта на горивния резервоар) радиус на действие, на самолетите от модел 32 отново започват да се използват крила със сгъваеми краища. В удължените крила са разположени два допълнителни горивни резервоара с вместимост 45 литра всеки, което довежда и до леко увеличаване на теглото на самолета.

На някои машини са монтирани усъвършенствани оръдия Тип 99 модел 2 модификация 3 с удължен ствол, и увеличена скорострелност. Тези Зеро получават обозначението „модел 22а“ („модел 22ко“). Предприети са опити за монтирането и на по-мощни оръдия. На няколко прототипа („модел 22б“) са поставени 30-мм оръдия Тип 5, но слабата конструкция на крилото не издържа силата на отката на мощните оръдия.

От модификацията A6M3 модел 22 са произведени 560 екземпляра

Моделът на Tamiya е в кутия от картон с гланциран капак. Спокоен, бих казал красив боксарт, като отстрани са дадени цветно две от предлаганите камуфлажни схеми. В кутията имаме инструкция, декали, информационна брошура, пликове с детайли. Всяка платка е опакована индивидуално в найлонов плик, затворен с телбод. Инструкцията е тип"чаршаф" от 10 страници. Схемите за сглобяване са в 16 стъпки, много добре онагледени, дублирани от японски на английски, немски и френски. Предлаганите камуфлажни схеми са две:

А. A6M3 Major Saburo Shindo, 582nd Naval Air Group, Buin, Bouganville, June 1943
B. A6M3 251st Naval Air Group, the Solomons, May 1943

Информационната брошура е тип "чаршаф" с 6 страници, от едната страна е на японски, а от другата на английски, немски и френски език. Представя историята и модификациите на А6М, като е онагледена и графично.

Декалите са в отделен найлонов плик, защитени с фина хартия. Отпечатани са без забележки, с изключително фин филм, дадени са инструменталните панели, както и колани.

Прозрачните детайли са два типа - за отворен и затворен фанар. Изключително фини, с добър фрейминг и чудесна прозрачност.

Всички непрозрачни пластмасови детайли са от сив пластмаса, отливката е фина, изключително прецизна, с вътрешна гравировка и добре обмислени държачи. Платка А е стандартна за серията А6М - съдържа 50 детайла, някои от които са предизвикателство дори и за смолни производители. Интериорът е много добре проработен, двигателят също изглежда много добре. На обща платка Е и G се намират двете половини на фюзелажа, крила и разни характерни дреболии за модификацията. Както споменах, разшивката е фина вътрешна, като нишите на колесника са представени изключително добре. Същото се отнася и за вътрешната страна на кокпита. В отделно найлоново пликче е даден и характерният за модела капот. Предвидени са polycaps в отделно пликче, за запазване подвижността на витлото.

В заключение - изключителен модел. Позволява да се изработи без притеснения ООВ, като всякаква допълнителна детайлизация би била необходима само в случаите, когато искате да се взирате прекалено дълго в отворения фанар, или желаете раздвижени управляващи плоскости и клапи.