През 1941 год. Nakajima представя своя двигател Sakae 21, който има двустепенен турбокомпресор за по-добри височинни характеристики, както и повишена мощност до 1130 к.с. Прототипът на Zero с новият двигател лети за първи път на 15 юли 1941 година.

Новият двигател е по-тежък, което се отразява на центровката. По тази причина са променени капотът над двигателя, а самият двигател се премества към кабината. Това налага намаляване обема на резервоара в центроплана, намиращ се между двигателя и кабината, от 518 на 470 литра. Променени са крилете, като е премахнат сгъваемият елипсовмиден край, което се отразява и на разпереността. Крилните резервоари са с увеличена вместимост 420 литра. Промяната във въоръжението е в крилните оръдия, които от 20 мм Type 99 Mark l стават Type 99 Mark II с удължена цев. Капацитетът е повишен до 100 изстрела на оръдие. Правени са опити за монтаж на 30 мм оръдия, но нежната конструкция на крилата не може да поеме силният откат.

Sakae 21 и другите промени повишават скоростта с едва 11 км/ч, в сравнение с Model 21, но за сметка на намаленият радиус на действие. Независимо от това, флотът приема самолета и той влиза в серийно производство през април 1942 година.

Скъсеното крило спомага за повишаване скоростта на пикиране и скороподемност, но намалява маневреността. Намаленият радиус на действие ограничава приложението на самолета, особено след загубите на самолетоносачи. Този вариант се използва в изключително малко части, а произведените самолети са едва 343.

Моделът на Tamiya е в кутия от картон с гланциран капак. Спокоен, бих казал красив боксарт, като отстрани са дадени цветно две от предлаганите камуфлажни схеми. В кутията имаме инструкция, декали, информационна брошура, лист с корекции, пликове с детайли. Псяка платка е опакована индивидуално в найлонов плик, затворен с телбод. Инструкцията е тип"чаршаф" от 10 страници. Схемите за сглобяване са нв16 стъпки, много добре онагледени, дублирани от японски на английски, немски и френски. Предлаганите камуфлажни схеми са три:

А. A6M3 Tainan Air Group, New Guinea, Buna Airbase, 1942
B. A6M3 2nd Air Group, New Guinea, Buna Airbase, August 1942
C. A6M3 Oita Naval Air Group, Oita Airbase, 1944.

Информационната брошура е тип "чаршаф" с 6 страници, от едната страна е на японски, а от другата на английски, немски и френски език. Представя историята и модификациите на А6М, като е онагледена и графично.

Корекционното листче дава корекция в стъпка 3 от сглобяването, свързано с монтирането на капота.

Декалите са в отделен найлонов плик, защитени с фина хартия. Отпечатани са без забележки, с изключително фин филм, дадени са инструменталните панели, както и колани.

Прозрачните детайли са два типа - за отворен и затворен фанар. Изключително фини, с добър фрейминг и чудесна прозрачност.

Всички непрозрачни пластмасови детайли са от сив пластмаса, отливката е фина, изключително прецизна, с вътрешна гравировка и добре обмислени държачи. Платка А предполагам е стандартна за серията А6М - съдържа 49 детайла, някои от които са живи произведения на изкуството. Интериорът е много добре проработен, двигателят също изглежда много добре. На обща платка Е и F се намират двете половини на фюзелажа, крила и разни характерни дреболии за модификацията. Както споменах, разшивката е фина вътрешна, като нишите на колесника са представени изключително добре. същото се отнася и за вътрешната страна на кокпита. В отделно найлоново пликче е даден и характерният за модела капот.

В заключение - изключителен модел. Позволява да се изработи без притеснения ООВ, като всякаква допълнителна детайлизация би била необходима само в случаите, когато искате отворен фанар или спуснати клапи. Незнайно защо не се внася в България, въпреки доста отдавнашното му излизане на пазара. Начин на придобиване - http://hobbytimebg.com/.