Кутия от твърд картон със странично отваряне, спокоен зимен бокс-арт, а на гърба на кутията - камуфлажна схема на ски-варианта.

Всичко детайлите трябва да са 126 (според надписа на кутията).

Инструкцията е от 4 листа, тип книжка. Изработката на модела е дадена в 23 стъпки, малко претрупано, особено в частта на опционалните възможности. Декалите са добре отпечатани, изглеждат тънки, но само работата ще покаже дали са проблемни или не.

SMER предлага три възможности за изработване на едноместен Ил-2:

- Ил-2 от 174-ти полк, Ленинградски фронт, зимата на 1941-1942 год. Отдолу - Light Blue, отгоре Green (H 105) и Black Green (H 91). Цветовете са дадени по Humbrol.

- Ил-2, Естония, 1944. Отдолу - Light Blue, отгоре Green (H 105) и Brown (H 119).

- и ски-варианта на Ил-2, Московска област, СССР, зимата на 1941-1942 година. Отдолу Light Blue (10:1 H 65 + H 64), отгоре White (H 206), с прозиращ Green (H 105).

Фотоецваните детайли са изработка на Eduard, предвиден е и филм за приборното табло.

В малко найлоново пликче е платка с пет прозрачни детайла, включващи три детайла за кабината (позволява да се остави отворена), тилно бронестъкло и фар. Детайлите са дебели, но с чудесна прозрачност.

На три големи платки, отляти от светло сива пластмаса, и в найлонов плик, са детайлите за изработка на модела. Гравировката е вдлъбната и подробна. Прави впечатление, че гравировката по двете части на фюзелажа и хоризонталните стабилизатори е по-широка и някак по-размазана в сравнение с фината гравировка по крилата.

На първата платка са всички дребни детайли, като се почне от хоризонталното оперение, витло, елементи на интериора и екстериора, основен колесник, FAB-50 бомби, ракети РС-82 и т.н. Отливката е сравнително добра, няма структурни дефекти, двете бомби и ракетите изглеждат доста реалистично. Ауспусите са отляти доста добре. Детайлите тук са общо 51 броя.

Втората платка има общо 14 детайла - дясна половина на фюзелажа, основа на кокпита, ски, основи и опори за ските, части за две FAB-250 бомби. Горните части на крилото са с ювелирна гравировка. От прочетеното в нета зная, че тук ще е основния проблем - стиковката им с тялото. Ските имат леки всмукнатини по горната си част. Бомбите са отляти с държателите си.

Последната платка има 20 детайла - лява половина на фюзелажа, две долни части на крилата, гондоли за ските, основни колелета, четири ракети и четири направляващи за тях, опашно колело и опашна ска. Неприятно впечатление правят оставените полуотвори на крилата за монтиране на направляващите за ракетите. Ако не искате да има ракетно въоръжение ще трябва да ги запълните внимателно с кит.

В заключение - един от най-добрите Ил-2 в 1/72. Китът предлага добри опции, а ако се снабдите с допълнителни декали ще може да направите и други варианти, освен предложените.