Британският санитарен автомобил от Първата световна война е конверсия на шаси Vauxhall Type D, създадена от Vauxhall Motors Company на базата на добре известната щабна машина Type D. Автомобилът е предназначен за транспортиране на ранени от бойното поле до военна болница и производството му не е било серийно. Машината е изпълнявала функциите си през първите години на войната, заедно с други типове санитарни автомобили. Става предшественик на по-нататъшно внедряване на нови, по-съвременни машини с подобна функция в Британската армия.

Кутията е от картон, със странично отваряне, и естествено пристигна добре омачкана. Имаме пастелен идилитичен боксарт, а отзад - цветна камуфлажна схема в пет проекции. Цветовете са по Vallejo.

В кутията имаме горещо запечатан плик, в който са инструкцията, декалния лист, както и двете платки с пластмасови детайли. Инструкцията е от два прегънати през средата и вложени един в друг листа формат А4, образуващи книжка с четири листа. Печатът е черно-бял. На първа страница има информация за автомобила на украински, английски и немски. На втора са тт данни за автомобила, разни предупреждения, обозначения, както и използваните цветове. На трета страница са дадени схеми на двете платки с детайли. Същинската изработка започва от четвърта страница и завършва на седма, като стъпките са десет. Схемите са ясни и подробни. На последната страница имаме единствената камуфлажна схема - Vauxhall Type D Ambulance, B'591 from unknown medical unit, "Gentle Ida", British Red Cross, 1915-1916.

Декалното листче е отпечатано сравнително добре, без особени забележки.

Пластмасовите детайли са на две платки, обозначени като D и E. Отливката е от сива пластмаса, без забележки, като изключим сравнително грубите държачи, дори и към фините детайли. На платка D имаме общо 41 детайла - колелета, фургон, носилки, елементи по интериора и екстериора. Няма забележки по самите детайли, някои от които са доста фини (например фарове). Предвидени са четири носилки, които може да се разположат на два реда във фургона. на платка E имаме общо 30 детайла, основно елементи на шасито. Отливката е много добра, като единствените забележки са всмукнатини по горните капаци на двата сандъка.

Моделчето е доста атрактивно и единствените по-сериозни забележки са към опростяването на някои детайли - волан, лостове за управление. NHDetail предлага фотоецван сет кат.№ 72-042 с необходимата детайлизация, в който влиза и приборно табло с ацетатен филм.

Моделът е доставен от "Нирахоби" на цена 17,00 лева.