От BMM (Praga/CKD) са произведени само 64 ремонтно-евакуационни машини на базата на Hetzer. Машината е с открит отгоре корпус и се обслужва от четиричленен екипаж. Някои от Bergepanzer 38(t) Hetzer претърпяват допълнително преоборудване в края на войната.

Моделът е с каталожен номер 72846.

Афтърмаркет: PE NHDetail 72-015, BP Resin (крикът), plasticard Evergreen (по интериора)

Ползвани химикали: Конвенционално лепило Аgama, цианоакрилатно Loctite Gel (made in Ireland-от значение е), Metal Primer на Mr.Hobby за металните части

Интериорът е скрачбилд, тъй като в комплекта НЯМА интериор, а само едно гадно пластмасово покривало.

Airbrushing - Ползвани материали: акрилни бои на Mr.Hobby, Tamiya, Agama, грунд Tamiya, полуматов лак на Mr.Hobby, медицински спирт, тоалетна хартия Milde (от значение е марката)

Тритоновия камуфлаж е отвратна работа, особено нанасян върху брошки. Защо избрах този метод на нанасяне на камуфлажа ли? Защото в този период на WWII всички камуфлирания са извършвани на ръка с баданарки. От там идват и резките граници между петната. С аерото би било добре (без маскиращи материали), но ще изглежда НЕ реалистично.

Контрастиране на детайлите - Ползвани материали: Акрил Agama, Маслени бои на MIG.

Имитация на кал - Ползвани материали: Патинатори на СМК - Mud и Dust, Pigment Fixer на MIG

Техниката е много лесна, ефекта се постига бързо. Първо ползвам светъл патинатор, в случая Dust. С него цапам там където ще имитирам кал. Ползвам обла четка. След това с права четка с твърд косъм и Thinner for washes на MIG, започвам да правя прави и успоредни движения. По този начин имитирам изсветлял нюанс и стичания. Изчаквам докато изсъхне и ползвам Acrylic resin на MIG за местата, където искам да имитирам натрупана кал. Не се чака да изсъхне, а веднага с взет на върха на четката патинатор Mud, започвам да ръся местата покрити с Acrylic resin. След това чакам да изсъхне, модела не се пипа, не се мести, не се диша срещу него, за да не паднат купчинките патинатор. Като изсъхне, с помощта на обла четка и Pigment fixer, започвам да капя върху патинаторите, като разчитам на капилярния ефект. Това, което не се е залепило се разтваря и стича. Това което се е залепило, изпъква и контрастира.

Полуфинал - Ползвани материали: Вериги NHDetail 72-022, Цигарена хартия за повиване на тютюн (не съм белил готова цигара), патинатори Agama: Light Rust (ауспух), Rust (вериги), Mud (вериги), графит от молив (подчертаване на вериги, ръбове и нитове).