Моделчето е на UM с каталожен номер 321.

Ето малко информация и за реалната машина. Надявам се да съм се справил добре с превода:

"Особено внимание заслужава участието на шасита на база ГАЗ-АА и ГАЗ-ААА за производството на специализирани летищни машини. Но най-оригинален в техническо отношение-конструкционно решение стават авиационните стартери. Въпреки, че през Втората Световна Война повечето използвани авиационни двигатели се пускат или с въздух под налягане или от електростартери, авиационните стартери (АС) били абсолютно незаменими машини. АС били единственото надеждно средство за запускане на мотори в големите студове. Трябва да се отбележи, че при полеви условия е имало проблеми с осигуряването на въздух под налягане.

От 1932 до 1935 година в СССР се произвеждат авиационни стартери АС-1 на базата на ГАЗ-АА. От 1936 започва производството на усъвършенствания АС-2 на база ГАЗ-АА и ГАЗ-ААА, а от 1938 – АС-3 с нови двигатели от ГАЗ-ММ. Веднага зад кабината се монтирала колоната с повдигащата тръба, а каросерията се измествала назад. Някои стартери на база ГАЗ-АА имали скъсена каросерия, аналогична на монтираната на ГАЗ-42. Кутия за отвеждане на мощност е монтирана директно към скоростната кутия. Къс допълнителен карданен вал предавал въртящия момент на реверсивна предавка монтирана, под рамата на автомобила. Управлявайки реверсивната предавка, шофьора е можел да промени посоката на въртене на вала за развъртане на авио-двигателя, което е позволявало да се използва АС при различни типове самолети. От реверсивната предавка тръгва вертикален вал до горната конична предавка. Височината на издигане на хоризонталния хобот на стартера се регулира от телескопичен механизъм задвижван от ръчка с зъбчата рейка. При разпънато докрай телескопично устройство височината на задвижващата вилка достига 5 метра и обслужващия механик е трябвало да се катери на подвижна поставка, която имала 3 фиксирани положения по височина и закрепваща се на предни опорни щанги. Цялото управление на стартера било съсредоточено в кабината на водача и се състояло от две ръчки – една за включване на кутията за отвеждане на мощност, а другата за избиране посока на въртене на вала."

Особени трудности при сглобяването нямаше, изключая надстройката където детайлите бяха далеч от идеята за кръгла тръбна форма каквито са истинските. Не съм използвал фотоец или смолни детайли. Има само няколко скрачбилд доработки.