Избор на камуфлаж - Bf 109E-7 'Black Chevron and Triangle' flown by Hauptmann Hans von Hahn, Gruppenkommandeur l./JG 3, August 1940

Детайлен сет - EDUARD SS164, маска EDUARD XS015, метални цеви от MASTER

Изключително удоволствие е да се работи с моделите на TAMIYA. Много добро стиковане на детайлите, добре премислени сглобки, чисти детайли, без дефекти, без забележки. Добавих фотоецвания сет само защото го имах, не че има някаква крещяща нужда от него. По отношение изработката няма никакви проблеми. Всичко се стикова от раз. Добавих смолен прицел от QuickBoost - нещо което правя редовно с моделите си, тъй като придава по-добър облик на кабината. От историческите архиви научих, че много от пилотите не са поставяли бронирания тил на кабината за да олекотят самолетите си, тъй като първоначално не са срещали кой знае каква съпротива от други изтребители. Такъв е случаят и с Hauptmann Hans von Hahn, или поне така е на снимката, която намерих.

Боядисването беше с боички на LifeColor, последваха обичайните процедури с химии на MIG и обработка с маслени бои. С декалите не срещнах никакви затруднения. Исках моделът да изглежда воювал, но не олющен и на петна. Резултатът ме задоволи напълно.