Една от експерименталните модификации на Hetzer е с монтирано 20 мм оръдие Flak 38. Машината е уникална, защото според специализираната литература е произведена само една машина - опитен екземпляр, преоборудвана от Bergepanzer 38(t) Hetzer и добавяне на Flak 38. В хода на изследването за модела, установих още една снимка на друга машина в подобна модификация.

В хода на изработката установих, че нередностите по модела са много повече от първите впечатления. Шлайфане, кълцане, дялкане и все не ми харесва и все не ми харесва. Смолният Flak 38 е кошмарен. да не говорим, че нещо не се вмества в размерите, умалени 72 пъти. ИНтериора на машината също не впечатлява. Липсват лостовете и педалите за управление, приборното табло го замених с фотоецвано, основата на Flak-а някак стои изкуствено... А в самото оръдие най-хубавото е... използваната метална цев от комплекта на ABER 72-L 09. Опорните ролки, ленивците и зъбните колелета са смолни от Attack. По-добри са от пластмасовите в комплекта, но не ме хвърлят в неописуем възторг.

Моделът е започнат през 2008 година и неколкократно оставян встрани от активните проекти, докато накрая му дойде времето да го завърша. Добавих фотоецван комплект от NH Detail.

Моделът е боядисван с акрил от LifeColor, ползвани са неизброимо количество филтри, акрилен сатен и маслени бои.