Основен боен танк M1A2 Abrams. История и т.т.данни няма да пиша, в нета е пълно.

Използвал съм за основа модела на Dragon. Противоминни плугове, шнорхели за преодоляване на водни прегради и тракове на Trumpeter. Няколко фотоецвани сета и маски за ролки и означения на Eduard. Метална цев и вериги по плуговете на RB-Model. Скрачнал съм коша, който виси отзад на куполата, антените, хидравличната система за повдигане на плуговете и механизмите, които ги заключват в походно положение. Също така съм подменил тръбните елементи които са от двете страни на куполата с нови съобразени с мащаба.

Визьорите на водача са изработени от прозрачно фолио. Голяма част от картечницата 50cal е изработена на ново от полистирол. Разпробити са цевите и на 50cal и 30cal. Аксесоарите в коша са на Tamiya и Academy. Сменени са също и куките за вдигане на танка.

Искаше ми се да сложа новия сет на RB-model с окачване за Abrams, но за съжаление, носачите бяха отляти направо за дъното. Щеше да е по-добре с раздвижено окачване, но Драгонския модел не го позволява(Този на Трумпетер е перфектен за това).

Грунд не съм ползвал. Пръснах с черно прешейдинг. После основен цвят на LIfecolor, също така цвета е модулиран, като съм добавял черна и бяла боя към основния, съответно за вдлъбнати и по-изпъкнали детайли.

Както споменах декали не съм ползвал, а маски на Eduard. След това модела е минат с филтър на MIG, и смивки на същата фирма. Фейдинга е правен с масла на 502 и терпентин на MIG. Чипинга е рисуван с Lifecolor Tensocrom.

Течовете са правени с 2 вида от продуктите на AK Interactive. Опрашаването на ходовата част е правено с аерограф, този път реших да не ползвам пигменти на прах. Изобщо клепах здраво и си тествах повече техники за състаряване.

Скалъпих и някаква бърза прашно-песъчлива подложка и край!