В кутията е обичайният Short Run за АСЕ + ходова част от UМ за Pz.38 и Hetzer. Първоначалната ми нагласа за много пилене, китване и шкурене не се сбъдна. Определено модела се сглобява много добре, всички детайли пасват перфектно и груби интервенции не се прилагат. Проблема обаче е в ходовата част. Определено от АСЕ е трябвало да направят собствена разработка.
1. Водещата ролка няма нищо общо с оригинала (монтирах грешната, не ми се правеше нова), преместих е с 2 мм по-надолу.
2. Направляващите ролки просто изхвърлих. Специални благодарности на Жътваря за изработката на "мастера" и на Светльо за отливането на ролките-благодаря ви пичове, добре свършена работа! Направляващите и опорните ролки също свалих с 2 мм надолу.
3. Веригите. Както казах и те са на UM. Само, че базата на ходовите на Pz.38 и Hetzer са по-къси от тази на Арделта и траковете недостигат. Естествено излишъка е запълнен от тракове на АСЕ. Драмата беше пълна при напасването им.

По тялото както казах, проблеми няма. Необходимото количество от дръжки и други елементчета от тел и готово за грундиране. Изненадата дойде от маската на оръдието. Беше като гол охлюв, почти без нитове по нея. Наложи се да поставя такива, около ... 40 на брой! И така, всичко е готово за сглобяване, грундиране и боядисване.

Грундирах с ръжда на Агама. По този начин помогнах да се откроят по-добре след пръскане с основен цвят, гравираните детайли и капаци,които тук са в изобилие. Основният цвят е Sand на Аgama.

За камуфлажните петна използвах патинатори на Аgama. След покриването със защитен слой мат лак, монтирах лопатата, ауспуховата тръба, веригите и още някои дреболии. Пристъпих към тониране, като приложих идеята на авиаторите за разтворена във вода и веро темперна боя. Резултата беше незадоволителен. Реших да експериментирам с патинатор (Light Dust), разтворен в разредител за акрил. Използвах за нанасяне аерограф. Пуснах един облак над целия модел и по-концентрирано в ниските части и около ходовата част. Това вече ми допадна. Може да пропускам нещо, но жегата си каза вече тежката дума.