Огнеметен вариант на panzer 2 (Flammpanzer), добавени са две въртящи се на 180 градуса огнепръскачки всяка със свой резервоар, общо 320 литра, което било достатъчно за 80 "изтрела" на максимална дистанция от 25 метра. Купола също е сменен с по-малък (kugelblende) с монтирана каратечница МГ-34, 1800 патрона.

Общо 90 машини са били произведени и всички са взели участие в голямото настъпление, явно са били много ефективни, защото до края на 1941 са прибрани обратно в Германия, разглобени и превърнати в Marder II, и други такива...

Модела е съвсем приличен, матрицата е малко стара и изхабена, тук там по някое непасване нищо фатално, но най-лошото за мен е безобразната липса на какъвто и да е интериор, което донякъде се компенсира от фигурката, която е в комплекта и която е доста добра. Декалите няма да коментирам – де да бяха академски!

От друга страна всички люкове могат да се оставят отворени, пластмасови тракове почти пасващи без пилне, доста финна отливка на места, оценка по десетобалната – 8.24

За боядисване използвах ревелско танково сиво, черно и бяло за корпуса, хумбролси gun metal, wood и rust за веригите, гърнето и инструментите отстрани.

За тониране и състаряване ползвах черна водна боя и ревеллска черна и ръждив прах който сам си настъргах с шкурка от един винкел.

Напрашаване и кал не съм имитирал съвсем умишлено.