Супер разрушителят е един от най-големите  най-мощните имперски съдове, създавани някога. Сравнително гладкия корпус, гледан отгоре, е във формата на връх на стрела. В централната секция са разположените обитаемите конструкции, в задния край на които е трапецовидната командна кула, върху която има два дефлекторни купола. В долната част са безкрайните инженерни отсеци и тринадесетте огромни двигателя двигателя, задвижващи супер разрушителя.

Супер разрушителя клас Executor е с дължина 19 000 метра, захранван е от мощен централен реактор под командната кула, притежава над 5000 различни оръжейни системи, може да превозва над 1000 изтребителя в многобройните си хангари.

„Executor” е боен кораб от клас Executor и персонален флагмански кораб на Лорд Вейдър. Под негово командване корабът участва в битките след Yavin и нападението над бунтовническата база Echo на Hoth. По време на битката при Endor, корабът е под командването на адмирал Firmus Piett. След загубата на горните дефлекторни щитове, в мостика се врязва излязъл извън контрол изтребител A-Wing, пилотиран от Arvel Crynyd. Супер разрушителят губи мощност и се разбива в повърхността на Звездата на смъртта.

BANDAI уверено продължават с новините от света на STAR WARS. Поредната такава е Super Star Destroyer в мащаб 1/100000. Моделът е с дължина 19 см и беше анонсиран в началото на 2019 година. Кутията е с гланциран пълноцветен капак, спокоен боксарт на летящ към Hoth супер разрушител. Отстрани са дадени три снимки на готовото моделче. От вътрешна страна на капака е отпечатана инструкцията за изработване. Стъпките са общо шест, схемите са подробни, но съвсем мънички. За изработката не е необходимо лепило. Няма дадени цветни схеми.

В кутията имаме горещо запечатан плик, в който са две платки от светлосива пластмаса и платка с черни детайли за основата. На платка А1 са 7 детайла, а на А2 са 13 детайла. Самите детайли са изключително прецизни, с ювелирно проработени повърхности и изключителен екстериор, на който могат да завиждат редица смолни производители. Отливката е със забележително качество. Командната кула е с ширина само 4 мм! Прави впечатление, че няма разшивка по повърхността на модела, вероятно в този мащаб е невъзможно да се пресъздаде.

На отделна платка от черна пластмаса имаме стандартната поставка на BANDAI за тяхната линия.

В заключение - изключително прецизен модел. Единствен проблем е нестандартния мащаб, който не се „връзва” с останалите модели от серията.