D.H.106 Comet е английски пътнически реактивен самолет. Това е първият пътнически реактивен самолет в света, влязъл в редовна експлоатация. Comet 4B е вариант, подобен на Comet 4А (който остава само като проект), но с още по-уголемен корпус и нови двигатели.

Моделът на AModel е в кутия с капак, идилитичен боксарт, а в кутията имаме найлонов плик с платки, декали и инструкция. Детайлите са отляти от сива пластмаса и са над 50 броя. Има отделен прозрачен детайл за кабината, както и четири смолни детайлчета за соплата на двигателите. Някои от ситните детайли са отчупени от платката и идват в насипно състояние...

На пръв поглед моделът следва да е интересен, добре обмислен и добре реализиран. Но за съжаление той е само интересен. Стойките на колесниците са безумно усложнени, като това по никакъв начин не помага на детайлността и добрият изглед. Не е предвиден никакъв кокпит, който ясно се вижда през прозрачната част.Най-големият проблем е гравировката, която сякаш е правена от първолаци с изхабени инструменти в час по ръчен труд за слепи. Дори и да претендира за точност, същата е неравномерна, крива и съответно най-добрият вариант е да я заличите и да започнете отначало. Незнайно защо, цената на тази заготовка в България излиза над 34 лева, което говори за високи амбиции, но и надценена представа за собствения продукт. Вярно, има вакуум в тази ниша, но този вакуум не следва да се "лекува" с лош модел на висока цена.

Иначе смолните детайлчета са на ниво, а декалите са без забележки. Инструкцията е отпечатана добре, но има доста неясноти.

Българският производител NH Detail предлага допълнителен сет за модела, който добавя липсващите интериор и елементи на екстериора.

Ако действително искате модел на Comet 4B и не ви се занимава с тежко шлайфане и припасване, може да стискате палци друг производител да пусне модела с адекватно качество. А, да... Едната половина на фюзелажа в моя модел беше счупена. Явно украинският QC съвсем го е ударил през просото...