RS MODELS изненадаха приятно с двата си Heinkel He-280 - V-3 (кат.№ 91149) и V-2 (кат.№ 92150). Всички детайли в кутиите са едни и същи, т.е. може да се изработят и двата варианта - с двигатели HeS-011 или с Jumo-004, както и с нормално опашно оперение или V-образно. Разликата е в декалите и инструкциите.

Кутията е от картон със странично отваряне, има хубав боксарт, а на гърба са дадени пълноцветно четирите предлагани камуфлажни схеми - прототипа GJ+CA и четири What-If варианта.

Съдържанието на кутията е опаковано в самозалепващ се найлонов плик, позволяващ отпечатване за разглеждане на детайлите и последващо запечатване. Инструкцията е от един прегънат лист, черно-бял печат. на първа страница имаме схема на разположението на детайлите, а на останалите страници - петнадесетте стъпки за изработване на модел. Графичното оформление е сравнително добро и ясно. Боите са дадени с наименования, без референции към производители.

Декалите са чудесно отпечатани, без забележки или разминавания.

Прозрачните детайли са два - цял фанар и фар за крилото. Фанарът е доста дебеличък, с леко размит фрейминг. Ако желаете отворена кабина - ще се наложи да търсите вакуумен фанар, или да разрязвате настоящия.

Непрозрачните детайли са отляти от сива пластмаса и са разположени на две големи и една малка платки. Общо детайлите са общо 53. Детайлите са дебелички, чупливи и със следи от ежектори от вътрешната страна. Няма някакви фатални недостатъци или дефекти. Доста от тънките детайли ще е по-добре да се изработят от подходящи пластмасови или метални профили. Разшивката е постна, плитка и на места неравномерна. Няма представени нитове. Интериорът е представен от опростено катапултно кресло, лост и приборно табло. Входните и изходните отверстия на двигателите са изработени доста опростено. Шахтите за колесниците са постни, стойките им са опростени, а самите колесници са без загатване на грайфер или елементи по тях. В комплекта липсват каквито и да е антени.

В заключение - съвсем приемлив шорт-рън модел, който можеше да е по-добре проработен - RS MODELS имат доста добри като детайлизация модели, следователно имат потенциал. Или са имали.

За модела няма допълнителна детайлизация. Българският производител NH Detail предлагат фотоецван сет с кат.№ A72-020 Heinkel He-280 Detail Set for RS Models. Сетът съдържа всичко необходимо за добавяне на подробен интериор и много добър екстериор.