Кутия: Картон с горен капак. Капакът е гланциран и с прекрасен бокс-арт. Отстрани са дадени кратка анотация и три снимки на сглобения модел.

Инструкция: 8 страници тип "хармоника". Двуцветен печат (черно и синьо). На първата страница – черно-бяло копие на бокс-арта с кратка информация за модела, на втората - схеми на платките с детайли, на които са отбелязани детайлите, които няма да са необходими при изработката на конкретния модел. Изработката е в осем стъпки, семпло и сравнително добре обяснено. Направи ми впечатление, че инструкцията е за 5005-01.

На последните две страници са дадени двете споменати по-горе камуфлажни схеми, които може да се изработят:

- He-219 A-0 W.Nr 190070, Stab. I./NJG1, Hauptmann Manfred Meurer, Early 1944, Vento, Belgium

- He-219 A-0 Kommandeur I./NJG1, Majer Werner Streib 11/12 June 1943, Vento, Belgium

Препоръчвам да се запознаете подробно с камуфлажните схеми на самолета - тези не ми вдъхват особено доверие, но не съм се разровил сериозно.

Декали: Отпечатани с много добро качество и без разминавания. Позволяват изработването на гореспоменатите машини. Няма служебни надписи. Маркировката им е за каталожен номер 5005-02.

Фотоецвани детайли: Малка платка с 14 детайла. Три вида радарни антени, приборно табло (без отвори за уредите), радиоантени. Много добре изработени.

Детайли: В плика с декалите и фотоецваните части имаме една платка с прозрачин детайли. Фанар, отлят от една цяла част – любителите на отворените кокпити ще се наложи да дялкат. Има още 7 прозрачни детайлчета. Фреймовете са много добре направени, отливката е приказна, дебелината е много добра, а прозрачността – без забележки.

В четири найлонови плика откриваме грижливо опаковани общо 4 платки с различна големина, на които са разположени детайлите за машината. Отливката е перфектна, без забележки, с вдлъбната гравировка и от сива пластмаса. Гравировката е преекспонирана и доста дълбока.

В първия плик са опаковани две идентични платки C със средна големина, на всяка от които има общо по 36 детайла – елементи на двигателите, нишите за основния колесник и витлата. Капаците за нишите ще трябва да отделите с макетен нож, тъй като са отляти два по два. И за съжаление от вътрешната им страна няма гравировка, а има доста сериозна следа от ежектори. Гумите са гладки, което не отговаря на истината, а самите стойки на колесника са опростени. Прави впечатление обаче имитирането на заваръчни шевове на основната стойка! Пламегасителите за ауспусите са добре, като изключим входните им отверстия, които не стават добре от пластмаса и си трябва фотоец. Такъв обаче не е предвиден.

Във втория плик (платка В) има четири детайла – две долни и две горни средни половини на крилата. Много добра гравировка, но ми се струва, че е преекспонирана. Отливката е без забележки и дефекти. Няма следи от всмукнатини.

В третия плик е най-голямата платка А – общо 29 детайла, с елементи на фюзелажа, интериора и екстериора. Гравирани панели, отворите за изхвърляне на гилзи ще трябва да си ги разпробиете сами, а предната гума е гладка. Интериора е много опростен, а на седалките се виждат на неподходящо място на облегалките следи от ежектори. Системата за “шраге-мюзик” е представена с едно капаче и два отвора, под които е желателно да разпробиете корпуса и да инсталирате оръдейни цеви.

В заключение - ако искате изпипан модел ще трябва да преработите една част от елементите, да смените гумите, смолен интериор е задължителен, а вакумен фанар ще добави перфектен финален щрих към завършения модел. Цветовете са дадени по Italeri с процентни смесвания, желателно е да работите с адекватни бои по RLM.