Производството на Sd.Kfz.2 Kettenkrad започва с малка предсерийна продукция (серия 0) от юли 1940 до края на 1942 година. През лютото на 1941 год. машината е изпробвана на бойното поле и започва производство на следващите две серии (1-ва и 2-ра). [1,2]. Sd.Kfz.2 се произвежда и след края на Втората световна война - до 1948 година.

Освен различните изтребители по аеродрумите, Kettenkrad може да тегли Pak38, 105mm Leichtgeschutz 40, 7.5cm Gebirgsgeschutz 36, вероятно 2cm Flak, а също така и Nebelwerfer.

Кутията е от картон със странично отваряне. В нея има две идентични платки за две машини, инструкция, фотоецвана платка. Цветовата схема е в танково сиво. Няма предвидени декали.

При внимателно изследване може да стигнем до извода, че моделът представя по-късна версия на машината и е възможен и цвят в жълто.

Отливките са достатъчно прецизни, без забележки. Изработката на модела не предполага някакви изключителни умения и влиза по-скоро в класа quick-build. Лично за мен най-големият проблем е липсата на декали за регистрационните табели. Но и без тях може да изработите две малки бижута.