Като "Female" в британската армия през Първата световна война се е категоризирал танк, който вместо тежко артилерийско въоръжение (тези танкове се наричали "Male"), е въоръжен само с картечници. Обичайно "женските" танкове са изпълнявали противопехотна роля, докато "мъжките" са осъществявали по-сериозните задачи

В края на Първата световна война англичаните все пак решават, че танковете трябва да съвместяват в себе си мъжкото и женското, т.е. едновременно тежко и леко въоръжение, поради което термините "male" и "female" спират да се използват.

Танковете от този тип за първи път са използвани по време на офанзивата при р.Сома на 15 септември 1916 година.

Моделът на Master Box в 1/72 е всъщност стандартния "Male", на който оръдията са заменени с .303 инчови картечници Vickers. Има красив боксарт отпред и доста колоритна камуфлажна схема на гърба, с референции по Vallejo и Lifecolor.

В кутията, в найлонов плик, са платките от сива пластмаса, с допълнителните платки F за картечниците, винилови вериги, найлоново пликче с фотоецвани детайли и инструкция за изработване. Инструкцията и схемите за изработване на модела са разбираеми и достатъчно ясни. Фотоецваната платка съдържа противогранатната мрежа, както и елементи от конструкцията и. Произведена е от Northstar Models и по детайлите няма забележки. Следва да се има предвид, че такива мрежи не се използват след битката при р.Сома.

Пластмасовите детайли са с чудесна текстура, много добра отливка и добро членение. Пластмасата е доста чуплива, особено в района на пружините и предния теглич. Някои от елементите на противогранатната мрежа са със замазана повърхност и недоотляти. По част от детайлите има леяци, но не представляват проблем. Интериор няма никакъв, предполагам някой все пак ще изкара смолен...

Разочарованието в комплекта са виниловите вериги. Изглеждат доста твърди, с дефекти по текстурата и в местата за захващане към рамките им. Не е удачен и начинът за захващане на двете страни на веригата.

Като заключение - чудесен модел на атрактивна цена. Сега очакваме от Master Box да увеличи семейството британски танкове. За модела се предлага корекционен детайлен сет от NH Detail с кат.№ 72-036.