На базата на Татра Т-111 са произвеждани различни машини, с различни каросерии. Една от интересните, използвана на Източния фронт, е Kundendiensttruppwagen - дървен сервизен фургон.

Кутията е с гланцирана, със странично отваряне и спокоен бокс-арт. На гърба са отпечатани предлаганите цветни камуфлажни схеми. В найлонов плик са опаковани детайлите, декално листче, а най-отдолу е инструкцията във формат А4, оформена на четири страници, и отпечатана на евтина хартия. На първата страница има схема и номерация на детайлите плюс кратки инструкции на четири езика, на гърба имаме схематично двата предлагани камуфлажа, а вътре е дадена самата изработка на модела, дадена на една схема с лабиринт от стрелки. Полагането на декалите е посочено само със стрелки до мястото на полагане, без да е показано как точно трябва да изглежда самият декал.

Декалното листче е съвсем мъничко и ни дава следните варианти:

- Eastern Front, 1944 - Dark Yellow (Humbrol 94/Agama N21M)
- Eastern Front, 1944 - Dark Yellow с ивици Dark Green (Humbrol 30/Agama N23M)

Детайлите са типичен шорт-рън от твърда черна пластмаса. Много добре е представено характерното тръбообразно шаси, двигателя и колелетата. Детайлите за кабината са добре отляти, но не е предвидено да се отварят нито вратите. Интериорът е доста далеч от реалността и единственото оправдание за липсата му са дебелите стъкла. Има предвидено фотоецвано странично огледало. 43 са общо детайлите за шасито и кабината. Останалите 14 са необходими за изработката на фургона. Предвидена е вратата отзад да се отваря, но вътре липсва всякакъв интериор, освен дъските по пода.

Прозрачните детайли са общо 10 и са доста дебелички (1,6 мм) и с крива повърхност. Или трябва да се изшлайфат добре, или да се заменят с подходящи прозрачни елементи.

Заключение - много добър модел на този атрактивен камион, в интересна конфигурация. при изработката ще срещнете проблем с интериора на фургона, тъй като аз лично снимки на машината като цяло открих съвсем малко, но на обзавеждането във фургона - никакви.

Доставен от "Нирахоби".