Т-87 е един доста интересен и уникален автомобил, произвеждан от чехословашкият производител Татра. Притежава чудесни скорости показатели и се управлява също толкова добре, предвид което не е чудно, че се е харесвал доста на немските офицери. Задвижван е от задно монтиран 2.9 литров V8 двигател с мощност 87 к.с., който му позволява да се движи със скорост до 161 км/ч.

Каросерията е проектирана от Dr Hans Ledwinka и е базирана на Т-77, като са спазени всички основни принципи на аеродинамиката. В задната част на автомобила е монтиран стабилизатор, който разделя въздушния поток от двете страни на автомобила - техника, позната ни от самолетостроенето.

Формата и двигателят са взаимствани от Фердинанд Порше за неговата "костенурка", което впоследствие води до ред искове от страна на Татра.

Дебютът на автомобила е през 1936 год., а производството продължава до 1950 година. Произведени са общо 3056 автомобила от този тип.

Моделът на Attack пристига в кутия с гланциран капак, на който има спокоен бокс-арт и двете предлагани камуфлажни схеми отстрани. В найлонов плик са опаковани детайлите, декално листче, а най-отдолу е инструкцията във формат А4, оформена на четири страници, и отпечатана на евтина хартия. На първата страница е рентгенов разрез на автомобила и схема и номерация на деталите, на гърба имаме схематично двата предлагани камуфлажа, а вътре е дадена самата изработка на модела в осем стъпки. Самите схеми за изработка са разбираеми, но малко претупани. Полагането на декалите е посочено само със стрелки до мястото на полагане, без да е показано как точно трябва да изглежда самият декал.

Декалното листче е мъничко и има три раздела, предлагани от този набор:

- RAF - Lt.Paul Flemming, Germany, 1945 - с английски обозначения и Olive Drab (Humbrol 30/Agama A15M)
- Luftwaffe, Generalleutnant Kuhne, Norwegen, 1942 - с немски обозначения и Dark Grey цвят (Humbrel 67/Agama N25).

Декалите съдържат и чешки обозначения, но не е дадена информация къде и как се полагат.

Детайлите са типичен шорт-рън, сравнително дебелички, от твърда светлосива пластмаса. Непрозрачните детайли са на общо три платки и 25 на брой. Каросерията се сглобява от две странични черупки както при самолетите. Автомобилчето има добър интериор, но не е предвидено отваряне на врати. Не е предвидено да се отварят и предния или заден капак - така или иначе там няма нищо за гледане.

Прозрачните детайли са общо осем на брой. Предвидени са фарове, стъкло в купето зад задните седалки, както и две предни стъкла. Отливката е дебела, а самите детайли са с крива повърхност. Надявам се, че един добър шлайф ще им се отрази добре.

Заключение - добро моделче на този звяр по немските аутобани. Иска малко повече търпение и спокойни ръце. Аз лично препоръчвам замяна на предното и странично остъкление и малко доработки по интериора.

Доставено от "Нирахоби".