Моделът е закупен от "Нирахоби" за двадесетина лева.

Общо тринадесет Munitionsschlepper са изработени на базата на Pz.Kpfw.IV Ausf.D, E и F, чрез преоборудване на нормални Pz.Kpwf.IV през май 1941 година. По две машини са зачислени към всяко от шестте Karl Geraet (I-VI), а един е бил предвиден за експерименталния Geraet VII.

Кутията е от гланциран картон с капак, бокс-артът е малко хаотичен - на фона на стрелящ (в движение !??) Karl, някакъв Munitionsschlepper се мотае безцелно в другата посока с прибран кран.

В кутията намираме инструкция за изработка, винилови вериги, плик с 500 мм конец 0,5 мм и плик с детайлите. Самите детайли са отляти видимо без забележки от сива пластмаса.

Lower Hull - долна част на корпуса. Отливката е без забележки. Има добра текстура по дъното.

Upper Hull - горна част на корпуса. Прави неприятно впечатление, че двата люка са отляти по местата си. То и без това няма интериор, но по-добре би било моделиста сам да си прецени дали ще поставя допълнително или не.

Две платки B (общо 48 детайла) - основни и опорни ролки, водещи колелета и ленивци. Отливката е добра и без забележки. Прави впечатление, че опорните ролки са отляти вертикално, което повишава крайното качество.

Платка D - три детайла - предна част за Ausf.F, ауспух. Много добра отливка, повърхността има характерна грапавост, което придава достоверност на модела.

Платка Е - 22 елемента по екстериора - калници, задна част, крик, пожарогасители, куки, степенки, площадки и т.н. Характерно е опростяването на калниците - всички инструменти, в това число и резервните тракове, са отляти по местата си. Следите от ежекторите са от вътрешна страна на детайлите.

Платка F - 52 детайла - елементи по горната част на корпуса и крана. Имаме и четири снаряда, но размерите им съответстват на 60 cm schwere Betongranate, което предопределя и оръдието, с което трябва да се комбинира транспортьора.

Всички детайли за крана са много добре отляти, подробно, но с някои опростявания. От схемата не става ясно как точно ще минава въжето през макарите и това ще е най-голямата главоблъсканица при този модел.

Ето този сайт може да ви помогне, но освен картинките има и йероглифи, които не разбирам.

Хранилището за снаряди е следващият основен проблем - по инструкция то трябва да се остави ... затворено. На практика на реалната машина е било затворено само при транспортиране. Отварянето на хранилището е тежка задача и наистина се чудя, кой е бил този проектант на модела и дали изобщо е подозирал за какво е служела тази машина?! Дъното на хранилището не изглежда реалистично - би следвало да има някакви люкове за достъп до моторното отделение. Освен решетките други елементи там няма.

Ето липсващите линии, ако решите да оставите отделението отворено:

Декали няма, тъй като машините не са имали никакви обозначения.

Дадена е една трицветна камуфлажна схема с основен цвят Dark Yellow и петна от Red Brown и Dark Green. Цветовете са дадени с кодове по Mr.Hobby, Vallejo, Model Master, Tamiya и Humbrol.

Като заключение - приятен модел, задължителен елемент за "Карл".