Кутия: Мек картон, гланциран. Спокоен, и бих добавил - идилитичен бокс арт, с усещащо се напрежение. На гърба на кутията - една от цветните схеми, реализирани по Model Master. странично отваряне.

Детайли: В кутията намираме две доста мънички (поне в сравнение с кутията) платки - G и H. Опаковани са в общ найлонов плик. Платка Н съдържа общо 22 детайла, отляти без забележки от мръсно-сива пластмаса. На затворният блок на оръдието от двете страни има всмукнатини, които задължително трябва да се коригират с кит. Щитовете на оръдието са доста дебелички, което налага замяната им с фотоецвани такива. Цяло щастие е, че NH Detail предлагат детайлен сет точно за това оръдие.

Оръдейната цев трябва да се разпробие. Въртоците са плоски и каквото и да сложите вместо тях ще стои по-добре.

Платка G съдържа 46 детайла - основно лафет. Даден е сандък за боеприпаса, който може да затворите или да оставите в отворено положение. Може да го запълните с предвидените четири снаряда. Има предвидени и две гилзи, които трябва да разпробиете. Детайл 5G ще ви отвори проблем, ако дословно следвате инструкцията. Която и да е снимка да погледнете (дори и камуфлажните схеми на Roden) ще съобразите как трябва да поставите долната маска... Ръкохватките 19G ще се наложи да изработите от подходяща тел.

Инструкцията е семпла и добре илюстрирана. На четири страници е - прегънат формат А5. Изработката на оръдието е дадена в 12 стъпки.
На първата страница има обичайната историческа справка на украински, английски и немски. Дадени са и т.т.данни на оръдието. На гърба на инструкция са дадени три камуфлажни схеми:
- PaK-40 Deutsche Africa Corps., Tunisia, Early 1943 - цвета е 2102 по Humbrol (Matt Desert Yellow)
- PaK-40 from the unknown unit, Eastern front, 1943 - цвят 2094 по Humbroll (Matt Tank Grey)
- PaK-40 from the unknown unit, Eastern front, winter 1943 - цвят 1768 по Humbroll (Matt White)

Като заключение - чудесно предложение от Roden! Най-сериозната слабост на комплекта е... липсата на артилеристи.

Моделът е доставен от "Нирахоби", а цената е символична - 12 лева.