Никога не съм се увличал по фигури, дори попадналите ми в комплектите на някои самолети или бронетехника съм зарязвал недовършени. Но отдавна ми се въртят няколко винетки и диорами, за които, да си призная честно, нямаше как да мине без фигурки. И понеже In-Box ревю на фигурки в 1/72 е нещо като да срещнеш бялата лястовица, поръчах фигурките на Italeri от "Нирахоби" на риск. Пък и каквито и да бяха, за тази цена все ще им намеря приложение. Най-малкото ще ми дадат добра основа за работа върху фигури по-нататък.

Кутийката е с чудесен бокс-арт - немска пехота в настъпление. Някои от фигурите изглеждат не на място със завидното си спокойствие и непукизъм. Мек картон, със странично отваряне. На задната част на кутията има цветна схема на един войник - лице и гръб, с обозначения на цветовете с имена.

Вътре не намирам инструкция, пък и не ми и трябва. Кутията съдържа две платки от сива пластмаса, сравнително добра отливка, с малко леяци и тук-там всмукнатини, като две на стомаха и на гърба на двама войника са очевАдни.

Фигурките са отляти анблок с ръце, крака, глави, оръжия и оборудване по себе си. Няма сглобяеми елементи. За изправените фигурки е отлята основа за краката им.
Фигурките са общо 22+28, т.е. петдесет.
Първата платка съдържа:
- гранатометчик - 3
- радист с радиостанция - 2
- минохвъргач с минохвъргачка - 2
- огнеметчик - 2
- картечар с картечница върху сандък - 2
- войник с шмайзер - 2
- пълзящ войник с пушка - 3
- стрелец с пушка легнал - 3
- стрелец с картечница легнал - 3
Втората платка съдържа:
- командир с пистолет - 2
- войник, хвърлящ граната - 5
- стрелец с шмайзер - 5
- прав стрелец с пушка - 5
- снайперист - 5
- войник с противотанкова мина - 3
- пълзящ войник с пушка - 1
- стрелец с пушка легнал - 1
- стрелец с картечница легнал - 1

Като заключение - типична wargamer-ска колекция. Дори си го пише на кутията.