Некоректни продавачи / купувачи

Търсите или имате някой излишен модел? Търсите детайли, декали или инструменти? Или предлагате такива?

Re: Некоректни продавачи / купувачи

Мнениеот Keramin Kiriakias » 19 Авг 2010, 00:14

Тъкмо се чудих дали да не отворя специална тема по темата с магазините в София и като един виден новобранец моделист да занимавам хората със себе си.

А то имало тема и ще се изкашлям тук.

Повод за чуденката беше вчерашното ми посещение в магазина, който се намира в Овча Купел, но така и така съм обиколил повечето знайни магазини в София, ще взема да им направя един кратък синтактичен разбор.

1. Магазинът в Овча Купел:

Пълна трагедия, отчайваща липса на асортимент от модели и глезотии за моделисти. Когато коментираме този магазин следва да коригираме понятието "глезотийка" до нещо, в малко повече от ДВЕ четки, които продават, голям размер. Да, там има само две четки.

Можем да предположим, че човекът, в проява на ексцентричност, е решил да зареди само ДВЕ четки, но отношението на собственика е неадекватно.

Влизайки в магазинченцето един чичо с тежък поглед те изглежда по начин да се почувстваш излишен и вреден. На любезни въпроси отговаря със сумтене. На небрежно зяпане по малкото моделчета реагира враждебно.

В първия момент реших, че човекът е решил, че имам малки лъскави очички и лош дъх и просто не съм му симпатичен.

След това фиксирах един абсолютно уникален, анти - търговски, анти - хоби, анти - човешки надпис, разпечатан на лист А4, който гласеше приблизително следното:

ИНФОРМАЦИЯТА Е СТОКА, А НЕ НЕЩО, КОЕТО СПОДЕЛЯШ НА ПРИЯТЕЛИ И ПОЗНАТИ.

Перафразирам, но добихте представа.

Просто избягвайте този магазин. Ще ви докара депресия и ще ви откаже от хобизма, стендовия моделизъм и вярата в Бойко Борисов.

2. Магазина на Йордан Йовков 8

Този магазин ме спаси от тежката депресия, в която ме хвърли гореупоменатия магазин, дори си купих от там разни неща като четки, разредители, боички, корабче на Трумпетер, харесах си аерограф на Ацтек за 500 лева, компресор за 450 лева, един голям модел на Италери за 450 лева.

След това се озовах в магазина в Младост 1. И какво се оказа след като разгледах в магазина в Младост и си говорих с любезната продавачка и после с гордия собственик.

Аерографа на Ацтек не струва 500 лева. Струва 170 долара. Компресорите средно са към 250 лева полупрофесионалните. За 450 лева се купувало топ изпълнение. Оня модел на Италиери го имаха, но не на 450 лева. А на 220 мисля. Или в Младост водят самоубийствена ценова политика, или на Йовков дерат кожи. По-скоро второто.

Следователно магазинът в Йордан Йовков, въпреки, че е добре зареден, е СКАНДАЛНО скъп. Лошо Седларов. Лошо.

3. Магазинът в Младост:

Няма лошо. Дори си организират сбирки всяка събота от два и споделят информация. За 30 минути научих 20 нови неща и се депресирах още повече. Собственикът бил правил оная подводница в ревютата на този сайт и печелил медали. Всъщност подобни примери само ме карат да се депресирам, но нищо. A people are choosing A people. B people are choosing C people. гледам да съм от А групата и ще ходя при А хората, за да се уча.

4. Тихомир и Малкия Цум;

О да. О ДА!!! Огромно зареждане и точно толкова странно отношение в огромни мащаби. Да кажем, че с човека намерихме общ език. Не говоря лошо за ЦСКА, цъкам с уважение, като ми каже, че е заредил стока за 300 хиляди /?!?!/ евро и тактично мълча при изпадане в крайности. Да кажем, че става, но ви трябва опит с общуването с специфични натури и здрави нерви. Цените изглеждат нормални, горе долу е заредено добре с гъзарийки. Купих си кутия за инструменти на Академи и разни други благини.

Сигурно има и други магазини, аз тези знам, наложително избягвайте чичето в Овча Купел, не си купувайте от онзи на Йовков и пийте валериан преди да кацнете в Малкия Цум.

Поздрав най-сърдечен, ваш смехурко вечен.
Не бива да се страхувам.
Страхът погубва разума.
Страхът е онази низка смърт, която носи пълно унищожение.
Аз ще се изправя с лице срещу моя страх. Ще му позволя да мине по мен и през мен.
А когато отмине, ще извърна вътрешното си око, за да проследя пътеката му.
Там, откъдето е минал страхът, няма да е останало нищо.
Ще остана единствено аз.

Дюн
Аватар
Keramin Kiriakias
Напреднал
Напреднал
 
Мнения: 87
Регистриран на: 09 Авг 2010, 17:37
Местоположение: София

Re: Некоректни продавачи / купувачи

Мнениеот Flanker » 10 Сеп 2011, 12:34

dian_avi написа:Привет,

Не бях заничал в тази страница на форума, но ми стана интересно. Оказва се , че не само аз съм имал ,така да ги наречем, "недоразумения" с въпросния чичко от Малкия ЦУМ. Впечатленията ми са аналогични и не считам че някой е пресилил в преценките си. Единствено не ми дава мира въпроса, защо този зарзаватчия се е заел да продава хобимодели. Всъщност, да не обиждам и зарзаватчиите- те ако си разбират от работата не си пъдят клиентите. За последен път съм ходил там преди 4-5 години и ми държи влага та да не повторя тази грешка.

А бих искал да споделя за един онлайн магазин, който се оказа също голяма измама. Става въпрос за чешкия http://obchod.valka.cz/ . Първоначалното впечатление е перфектно: богат асортимент, приемливи цени и шипинг, възможност да платиш през PAY-PALL...
ОБАЧЕ: Едва след като оформиш заявката си, ти обясняват че "някои неща"( в моя случай- над 80% от заявката) ги нямат налични и трябва да почакаш 2 до 4 седмици за да ги доставят( !положителното все пак е, че не ти вземат парите предварително ). След като това време изтече ( реших да изчакам, да видя резултата) им писах отново. Тогава любезно ме помолиха да платя това, което вече са доставили, заедно с шипинга, а за другите ще ми се обадят отделно. Т.е. те стават вече отделна заявка и ще ги пратят по-късно, с безплатен шипинг. Като резултат, получих това, което съм си платил. Но за оставащите 2 модела, които бяха най-атрактивни и заради които започна цялата тази сага така и не чух повече нищо. Ни вест , ни кост, както се казва повече от половин година. Обяснявам си го така: използуват интересни модели на примамливи цени като зарибявка, за да купиш нещо друго около тях. Не знам докъде им излиза сметката по този начин, но ми напомнят на едни тъмни субекти от началото на демокрацията, които първо ти предлагаха да купиш нещо, а след като се навиеш,тогава тръгваха да го търсят. И по възможност - с твоите пари...

Поздрави
Диан Донев


Здравейте!
Колега има ли развитие с този магазин при теб и липсващите модели?
И като цяло има ли други хора пазарували от там и да имат впечатления и отзиви?
Аватар
Flanker
Напреднал
Напреднал
 
Мнения: 70
Регистриран на: 02 Ное 2007, 15:43

Re: Некоректни продавачи / купувачи

Мнениеот ARTU » 21 Мар 2014, 14:15

Да обновим списъка с още един некоректен търговец - ИНТЕРТЕХНИК ГРУП ЕООД, гр.Пловдив.

Наложи ми се да закупя нов инструмент за измерване на контура и го намерих в сайта на интертехник груп:

http://www.intertechnic.net/index.php?p=product-details&id=3503

Изображение

Както може да се види на картинката, няма някакви забележки, т.е. може да се приеме, че инструментът е в наличност. Каква беше изненадата ми, когато рано сутринта днес получих следния мейл:

Здравейте,
Продуктът не е наличен и може да бъде доставен след минимум 60 дни – имаме проблем с доставките от този производител.
Очакваме вашето становище.
Поздрави!


Естествено, отказах поръчката - от ибей поръчка би дошла за десетина дни... Все пак реших да потърся дали не се продава някъде другаде из България. И установих, че го има тук:

http://www.instrumenti-online.bg/index.php?route=product/product&product_id=3231

Изображение

Както се вижда от картинката, инструментът е в наличност. Поръчах го на момента. След час получих отговор:

Здравейте,
Уредът не е наличен и срокът на доставка е 60+ дни.
Поздрави!


Т.е. въпросният търговец не продава нищо, а както напоследък е модерно, изгражда си някакъв сайт с разкази в картинки, и на всичкото отгоре си вярва колко му се отдава търговията. Отговорих, че оттеглям поръчката в такъв случай, като препоръчах да отразяват правилно наличностите.

Каква беше изненадата ми, когато получих отговор,че: "... ми писна от пишман български клиенти с колосални претенции!"... Като колосалната ми претенция се изчерпваше в това да си отразява правилно наличностите.

В интерес на истината заблудата е моя и само моя. Когато реших да проверя по-подробно установих, че всъщност и двата сайта се стопанисват от ИНТЕРТЕХНИК ГРУП ЕООД гр.Пловдив (което не е отразено никъде във втория сайт), с управител ГЕОРГИ ИВАНОВ КЕМЕНЧЕДЖИЕВ, 72-ри набор.

Код: Избери целия код
REGISTRANT:
INTERTECHNIC GROUP EOOD
  ul. Koprivkite 2
  PLOVDIV 4 R-N SEVEREN, 4002
  BULGARIA

ADMINISTRATIVE CONTACT:
  Georgi Kemenchedzhiev
  intertechnic@abv.bg
  INTERTECHNIC GROUP EOOD
  ul. Koprivkite 2
  PLOVDIV 4 R-N SEVEREN, 4002
  BULGARIA
  tel: +359 32 641717
  fax: +359 32 641717


И явно на въпросният търговец работите му се отдават толкова добре, че видно от финансовите отчети, в скоро време ще си остане само с картинките и брошурките.

Та стойте далеч от въпросния пишман търговец! И в никакъв случай не му обяснявайте колко е зле... докачлив е.
Активни проекти: FW-190A-8/R-11 (REV) ██[][][] ; FW-190F-8 (REV) ██[][][]
Аватар
ARTU
Домакин
Домакин
 
Мнения: 11326
Регистриран на: 04 Апр 2006, 18:25
Местоположение: Стара Загора

Re: Некоректни продавачи / купувачи

Мнениеот ARTU » 05 Май 2015, 19:50

И въпреки, че не е точно по темата на форума, ще споделя и личното си мнение за Хобиленд. Всичкото хубаво, сайт, магазини, асортименти...

Закъсах за закачалка за вагони в ТТ. Гледам на сайта им е налична, поради което използвах поредното си гости в Пловдив и посетих на 02.05. около обяд първия им магазин в Пловдив. Вътре някакъв младеж (въоръжен с отвертка) беше силно заинтригуван от вътрешностите на някакво RC бъги и почти не обърна внимание на единствените посетители в магазина - аз и щерката. След като поогледах какво ново има (нищо!), се завъртях около него и го попитах дали имат закопчалки за ТТ. Младежът, без да оставя отверката и RC бъгито, смотолеви, че те в мащаб ТТ нищо нямали, тъй като видите ли той бил загниващ, умиращ и т.н. Позволих си да не се съглася с него, като отбелязах, че въпросната къса закачалка я имат обявена в онлайн магазина си. Това предизвика частичен интерес, младежът остави неотложната си хирургическа интервенция и се зарови в сайта. Изхъмка многозначително, когато видя, че действително имат въпросния артикул, обявен надлежно в сайта им. След като поглади замислено брада, сподели, че баш тоя артикул го нямат, щото видите ли бил в София. Те при тях нямали нищо в ТТ, щото нали знаете?!... Аз пък се чудя как позна, че го имат в София, след като никъде около артикула не пише точно къде е наличен...

В неделя се опитах да оставя коментар в сайта за въпросния артикул, но явно модератора го е проспал, или го е игнорирал. Въпреки, че предложението ми беше по-скоро да отбележат къде какво имат, за да не блъскат ето такива мераклии като мен по магазините им... А между другото, щото видите ли нямали нищо в мащаб ТТ, аз лично видях една "Людмила" в ТТ, няколко сгради и елементи за макети. Но защо ли трябва моите наблюдения да са определящи :D

Заключение - лошо, Хобиленд, лошо!

За незапознатите - ето това е въпросния куплунг:

Активни проекти: FW-190A-8/R-11 (REV) ██[][][] ; FW-190F-8 (REV) ██[][][]
Аватар
ARTU
Домакин
Домакин
 
Мнения: 11326
Регистриран на: 04 Апр 2006, 18:25
Местоположение: Стара Загора

Re: Некоректни продавачи / купувачи

Мнениеот LDimitrov » 25 Юли 2017, 13:29

Отдавна не съм писал във форума и ми е малко опако да се включвам с последващия материал, но информацията си е информация. Сайта е svettofor.ru и би представлявал повече интерес за жп моделистите, но има замесени и други фактори. Кореспонденцията се води на руски, човека отсреща съм отбелязал като *****, понеже не съм искал съгласие да му развявам името из мрежата.

Та накратко: харесах си два пантографа, които заедно с доставката излязоха 1560 рубли. Всичко по информация излизаща на тяхната страница и потвърдена след поръчка и плащане през PayPal... Следват писмени обяснения в любов:


22.06.2017 21:25; *****:
Добрый день, Людмил!
Получен от Вас заказ на модели пантографов в масштабе H0.
Платёж от Вас по системе PayPal также поступил.
Хотелось бы немного прояснить ситуацию по заказу. В общей сумме заказа указана стоимость доставки (270р.) по России. Если отправлять в Болгарию, то стоимость будет ~900 р. (вот здесь можно посмотреть тарифы на пересылку: http://postprice.ru/international/
Помимо этого, при совершении перевода по системе PayPal с нас сняли комиссию 100р. (у нас в стоимости моделей эта комиссия не учитывается). Скрин в приложении.
Поэтому необходимо ещё доплатить: ~ 730 р.
Заказанные модели сможем изготовить в конце июня (много заказов) и сразу же отправим.
Если будут вопросы - обращайтесь в любое время!

(Приложения скрийн)
Изображение


23 июня 2017 г., в 10:37, Людмил Димитров написал:

Здравствуйте, *****!
Насколько понял, следуя существующих на Вашем сайте указания, я сделал все чтобы заказать пантографы правильно.
Ситуацию по заказу Вы прояснили прекрасно, все понял.
Доверяясь опытом с других интернет магазинах, допустил что при выборе "страна и метод доставки", происходят автоматические вычисления и я смотрю на конечном счете. У Почта России тарифа кажется "негуманная" – вчера сделал и другой заказ, из Москвы – весит 450 гр. (внутри книга) и доставка стоит половина их 900...
Комиссию снятою PayPal-ом не единственное "несовершенство" этой системой – у меня оставили выбор конвертировать евро или долларов в рублей. А в мой банковский счет только родная валюта, значит два раза "штрафанули" за конверсию? И второе: сумму которою Вы получили (1582), это 25,00 евро. Например цифры 24,80 или 25,30 PayPal-а не нравились.
*****, а Вы уверенный что если я доплачу ети 730 р. Вы 730 и получите? По логики PayPal-a надо 730+87 как и вчера :-)
Но все равно, слишком дорогое удовольствие получается (+ более 50%). Не учел, нет, не подозревал о наличии тех "подводных камней" которые Вы раскрыли. К сожалению я вынужден отказаться заказом. Возвратите пожалуйста то что PayPal еще не "съел" и извините за потерянное время.
Желаю всего хорошего!
P.S. Надеюсь правильно пользовался русским языком в побольшую част.


23.06.2017 12:20; *****:

Добрый день, Людмил!
Учитывая все обстоятельства, и чтобы на будущее не портить отношения предлагаю поступить следующим образом: оставляем всё как есть и по готовности отправим пантографы (доплачивать ничего не надо будет). По результатам отправки посылки мы Вам для информации вышлем чек о отправке (возможно итоговая сумма будет гораздо меньше). И на будущее, если планируете ещё что-то заказывать, будете иметь ввиду, сколько стоит отправка таких посылок к Вам. Как Вам такой вариант?
Кстати, по поводу пантографов вообще... Возможно в Вашей стране (как и в нашей в своё время) есть интерес к каким-то определённым видам пантографов, которых никто не выпускает. Собственно говоря, мы по этой причине и стали их выпускать и уже более 10 лет продаём по всему миру....
Мы берём в разработку любые пантографы при условии заказа партии от 100 штук.

С уважением, *****


23.06.2017 14:01; Людмил Димитров написал:

Привет, ***!
Спасибо за предложенный вариант! Не думаю, что испортим отношения если я не согласен, но сейчас просто не могу принять его. Вечером ухожу на десять дней в зоне информационного затмения (скажем отпуск за границей) и не в состоянии (и не хочу) иметь дело с какими-то современными коммуникациями. Отдыхать надо! А заказ будет позднее – смотрите вниз.
По пантографов – да, правда, никто не выпускает. У нас, конкретно эти пантографы для ЭР-25, наши серии ЕМВ 32 и, скажем 33. Проблема в том, что такие модели (точнее заготовки) тоже никто не выпускает и не знаю каким может быт интерес в нашей стране. Я имею в долгосрочных планах постройка ЕМВ 32, это куда-то в будущее, но накапливаю составные элементы. Колесные пары, двигатели, трансмиссии уже в наличии, только надо работать (чертежи тоже достал).
ЖД моделизм не основное мое хобби, однако, для друга сейчас потихоньку (пере)делаю локомотив: viewtopic.php?f=13&t=4975 как уже сделал ему и эти viewtopic.php?f=13&t=4771
Здоровья и удачи, Людмил


24.06.2017 09:06; *****:
Добрый день, Людмил!
Хорошо, как Вам будет удобнее.
Оплату отправили.
Если ещё что-то понадобится - обращайтесь в любое время!


Е това е всичко! За сумарно манипулации на стойност 10 лева (на практика безценна информация) в PayPal-а, научих разни неща за тях и хората с които се налага да работи човек понякога. Смяната на крайната цена след поръчка не ми се вижда правилна търговска практика и затова дращя тук. Просто още нещо за което да внимава човек, когато си е харесал някоя дреболийка.

А пантографите ясно - сам ще ги правя, неслучайно му набутах двата линка накрая... вярвам, сетил се е че "заказ не будет".

P.S. Иначе споменатата в писмата друга поръчка е към modelgrad – за втори път хората си свършиха работата като хората. Можело значи...
LDimitrov
Специалист
Специалист
 
Мнения: 361
Регистриран на: 09 Сеп 2011, 16:33
Местоположение: София

Re: Некоректни продавачи / купувачи

Мнениеот ARTU » 25 Юли 2017, 18:54

И моята одисея...

Много си харесах JUNKERS GROUND ATTACK PROJECT. RESIN 1/72ND SCALE на SCRATCHAERONAUTICS, след като видях анонси в няколко сайта за новини.

https://www.facebook.com/Scratchaeronautics/

Имат и сайт извън Фейса. Продават само в ибей:

https://www.ebay.es/sch/jbegines11/m.html?item=252542309846&hash=item3accb1d5d6%3Ag%3AOWsAAOSw3ydVopO-&rt=nc&_trksid=p2047675.l2562

Поръчка на JUNKERS GROUND ATTACK PROJECT. RESIN 1/72ND SCALE
Цена 35,00 EUR, безплатна доставка
Дата на поръчката – 03.04.2017


Видях, че в описанието пише:

ATTENTION: MODELS ARE MADE BY RIGOROUS ORDER, SO USUALLY TAKES ABOUT 40/50 BUSSINES DAYS IN MAKE COPIES, PACKAGING AND SENDING (IT IS APROX ¡¡¡¡¡¡¡). IF YOU CAN NOT WAIT PLEASE DO NOT MAKE A PURCHASE

Между другото, от един месец дните са вече 40/50.

Както си му е редът, чаках 40 работни дни, което е два месеца. В началото на м.юни изпратих запитване. Няма да го копирам, че е обяснително, но в общи линии го информирам, че са изминали повече от 40 работни дни, а към момента нямам пристигнала пратка, нито информация за доставка.

Веднага следва отговор: Скъпи приятелю, както е посочено в описанието, са необходими 2-3 месеца за ад бъде изработен модела и изпратен. Моделът е уникален и съм продал само няколко от него, правя по петдесет в серия, мисля че ще бъде готов от две до три седмици. Ако не желаеш да чакаш, информирай ме , за да върна парите.

Междувременно в групата Luft 46 във Фейсбук си писах с няколко души,които също са поръчали този модел, но още чакат. Оказа се, че никой не е получил модела, няма никакви снимки на частите, абе нищо...

В края на м.юни му изпращам съобщение:

Hi! Ordered on 03.04.2017 by ebey your model - 1/72 Junkers Ground Attack Project. So far the model has not been received in Bulgaria. How many working days are there?


На което получавам автоматичен отговор:

Mensaje automático...Gracias por dejar tu mensaje, en breve tendrás una respuesta. Un abrazo¡¡¡


След седмица получавам и отговора:

Hi my friend, sorry for delay in answer, I haven,t seen this message. As I reported at the description models are home made and will take two to three months in manufacture and shipped. It is a very exclusive model kit and I only manufacture 50 un its. The time of manufacture is aprox, for that reason I adviced if you can,t wait please not make a purchase. Don,t worry, it is a secure transaction , I only need some of your patience because I make the models in my free time. I,m in the military and sometimes I am on duty and is very difficult to have enough time for all. However, if you can not wait don,t worry, tell me and I will make a refund of your money my friend


И, разбира се, почвам да го зачеквам:

ok, but I can't find any photos of that model. Is it exist?
I would like to have a model of this plane. I read that it takes 40 working days for making and sending. But from 03.04.2017 until now there are 57 working days.
I also produce products under the trade name NHDetail in my free time, but I always adhere to the announced deadlines.


Младежът отсреща героично мълчи. След седмица го зачеквам отново:

Is there at least one ready-made model? Or is it now being developed?


На което започвам да получавам отново оня автоматичен отговор. До момента нищо. Естествено отворих кейс, оттук нататък процедурата е ясна. За съжаление останах и без модел.
Активни проекти: FW-190A-8/R-11 (REV) ██[][][] ; FW-190F-8 (REV) ██[][][]
Аватар
ARTU
Домакин
Домакин
 
Мнения: 11326
Регистриран на: 04 Апр 2006, 18:25
Местоположение: Стара Загора

Re: Некоректни продавачи / купувачи

Мнениеот ARTU » 24 Ное 2017, 19:51

http://hobbytimebg.com

Нещо подобно на онлайн магазин, но поръчката става чрез писмо или обаждане по телефон. Заинтригува ме обявеният за наличен модел на Avia B-135 от RS Models. Отговор от магазина (20.06.2017):

Здравейте,

Моделът е изчерпан , но очакваме отново да бъде наличен.

Поздрави
Hobbytimebg.com


Аз: Изглежда не съм видял, че не е наличен. Или не го пише никъде... Някакви евентуални срокове за очакванията?

Здравейте,

Очакваме юли-август месец.

Поздрави
Hobbytimebg.com


След което ни вопъл ни стон от т.нар. "магазин". Въпреки няколкото ми напомнителни писма и обаждания с липса на отговор.
Активни проекти: FW-190A-8/R-11 (REV) ██[][][] ; FW-190F-8 (REV) ██[][][]
Аватар
ARTU
Домакин
Домакин
 
Мнения: 11326
Регистриран на: 04 Апр 2006, 18:25
Местоположение: Стара Загора

Предишна

Назад към Борса - търся, предлагам, интересува ме... / Buy, sell

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron