Нужда от помощ за проект

Смолни и фотоецвани детайли. Фирми, методи на работа, малки тайни...

Нужда от помощ за проект

Мнениеот LyuboWalker » 02 Юли 2018, 09:42

Здравейте, моделисти. Нов съм във форума, а и в моделирането. Нямам почти никаква култура по темата, преди съм работил само с дърво, като съм правил икони и гербове, но и там нямам някакъв много голям опит.
Моделизмът винаги ми е бил интересен от ранна детска възраст, когато си купувах макети на самолети и танкове.
Сега имам една нова идея за много сериозен проект, който може и да не успея да направя, но искам да намаля шансовете за провал, като получа повече информация и съвети от професионалсити. Не знам дали пиша в правилната тема, но не намерих нищо по-подходящо във форума, затова моля да бъда извенен и админите ако смятат, че има по-подходящо място за въпроса ми, нека преместят темата. По същество:
Искам да направя модел на една средновековна българска крепост и искам да е реалистичен. Имам скици на крепостта.
Това, което ме е интересува е от къде мога да купя корк и дали той е най-подходящ за фундамент на скалите на които почива крепостта. Ако той не е, какво бихте ми предложили? Какъв материал да използвам за самата скала? Може би моделин? Също така самата крепост от какво да я направя? Оригиналът е напревен от ломени камъни споени с бял хоросан и сантрачни греди, които разделят стените на няколко пояса. Това става дума най-вече за кулите. Най-първоначално мислех да използвал малки тухлички, които да пребоядисам накрая и да изрисувам камъните. Другите опции, които обмислям са глина, която да очертая накрая пак, като камък по самата повърхност с нещо остро или реално да взема малки камъчета и да е абсолютно автентично, но струва ми се много трудно. Освен да ги купувам, мога да събера и морски камъчета с подходяща големина, но този вариант мисля, че много ще ме измъче, тъй като планирам крепостта да е голяма, близо метър по дължина. Също така не съм сигурен какво лепило да използвам или каква спойка между камъните,тухлите или какъвто вариант ми препоръчате. На каква основа трябва да лежи цялата конструкция, която да издържи тежеста й?
Когато е готова, което ще отнеме месеци, мисля да я даря на местния музей.
Благодаря предварително. :king:
LyuboWalker
 
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Юли 2018, 01:41

Назад към Детайлизиране / Detailing

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron