Pz.Kpfg.VI "Tiger" II

Купили сте си нов модел? Споделете Вашите впечатления - какво намерихте в кутията, как Ви се струва отливката, инструкцията и декалите... Оценете модела.

Pz.Kpfg.VI "Tiger" II

Мнениеот ARTU » 03 Мар 2007, 22:29

Pz.Kpfg.VI "Tiger" II Ausf.B Production Turret (Henschell), Revell 1/72, кат.№ 03129

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение

Цена - 14,55 лв от "Бонжур"
Кутия - тип "Revell" - мек картон и странично отваряне. Ниво - 4. Детайли - 145. Инструкция - 6 листа формат А4. Декално листче - съвсем малко и схематично. Made in Korea, релийз 2002 година.

Чудесна основа! Детайлите са върху пет платки, отляти прецизно от пясъчно-жълта пластмаса. Много от оборудването е отлято по корпуса, което не ми се нрави особено... Ходовата част е пресъздадена добре, а веригите са много добре изработени - пластмасови и с отделни тракове. Определено ще има нужда от допълнителна детайлизация, особено решетките над моторното отделение. Танкът е масивен и изработен изглежда много добре.

Имате възможност да го направите в два варианта:
- Schw.PzAbteilung 503, Ungarn/Ostrfront, Okt.1944
- Schw.PzAbteiling 506, Wesfront, Marz 1945

Разликата е в камуфлажа и декалите. При първият вариант е пясъчно с ивици от зелено и червеникаво-кафяво, а във вторият случай - пясъчно жълко с ивици само от червено-кафяво.
Активни проекти: FW-190A-8/R-11 (REV) ██[][][] ; FW-190F-8 (REV) ██[][][]
Аватар
ARTU
Домакин
Домакин
 
Мнения: 11320
Регистриран на: 04 Апр 2006, 18:25
Местоположение: Стара Загора

Мнениеот ARTU » 12 Юли 2008, 21:55

Zimmerit King Tiger, 1/72 Eduard, кат.№ 22 117, за модела на Revell

Една от причините да избера този сет беше крайно атрактивната цена под 10 лева, предложена от "Нирахоби", във връзка с разпродажбата от Eduard. Склонен съм да вярвам, че фирмата няма да произвежда старите си сетове в 1/72, така че който се е уредил :wink:

Детайлите са самозалепващи. Ецването е на много добро ниво. Текстурата, за разлика от аналогичните комплекти на Part, обаче е инверсирана (!?). Инструкцията е цветна и много добре онагледена.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Активни проекти: FW-190A-8/R-11 (REV) ██[][][] ; FW-190F-8 (REV) ██[][][]
Аватар
ARTU
Домакин
Домакин
 
Мнения: 11320
Регистриран на: 04 Апр 2006, 18:25
Местоположение: Стара Загора

Re: Pz.Kpfg.VI "Tiger" II

Мнениеот Venko » 17 Мар 2018, 16:59

Pz.Kpfg.VI "Tiger" II Ausf.B Production Turret (Henschel), 1/35 Meng

Привет!

Представям ви ревю Tiger II на китайците от Менг, в мащаб 1/35. На история и технически характеристики на машината няма да се спирам, достатъчно е известен и добре описан, ще се огранича с представяне на модела.
Кутията е със средни размери, чудесен боксарт на капака, отстрани имаме два от камуфлажните профили, както и цветове по АК Interactive.

 

Платките за частите на машината са от тъмночервена пластмаса, много добре отляти без дефекти и леяци. Те са както следва, по азбучен ред:

"А"-части за задвижващите зъбни колела, както и обтяжните ролки, две идентични платки.

 

"В"-четири еднакви платки с елементите за опорните ролки, веригите, които са на единични и големи сегменти. Веригите нямат следи от ежектори и са много добре отляти.

 

"С"-страничните престилки-по една цяла част, капаци за двигателното, буксирни въжета, челен панел."D"-горната половина на корпуса на танка, задния панел, инструменти, дулния спирач. Добра имитация на текстура и заваръчни шевове.

  

"Е"-части за куполата, като две от тях се наслагват за пресъздаване на дебелината на бронята. Предните калници, както и шаблон за сглобка и пресъздаване провисването на горната част на веригите. Добре пресъздадена текстура на повърхностите, без да е преекспонирана по мое мнение."F"-капак на куполата, различни люкове, части за оръдието, задни калници, избор на два типа маска на оръдието, два вида щитове за ауспусите, ПВО картечница и др.

     

"Н"-сива платка с части за фигурките-средно ниво на детайлите, аз ще ги заменя обезателно със смолен екипаж.

  

"G"-прозрачна платка с перископите-без дефекти.

 

Долната част на корпуса е цяла част.

 

Гумени шайби за фиксиране на ролките към окачването.

 

Фотоецвана платка със решетки за двигателното и няколко малки детайла. Бих предпочел месингови, които се огъват по-лесно, но и тези ще свършат работа. Има пластмасово приспособление за огъването на решетките, което е на платка "Е".

 

Малък декален лист с маркировките, отпечатан е в Китай, за разлика от предишни декали на фирмата, които са отпечатани от Cartograf. Тук качеството не ми се струва добро, но така или иначе повечето ще ползват шаблони или сухи трансфери.

 

Инструкцията е тип книжка, черно-бяла, с ясни и последователни стъпки.

  

Цветен и гланциран лист с камуфлажите, два от тях са на машини с цимерит, който трябва да се нанесе допълнително върху модела и не е включен.В заключение-чудесен модел от Менг на добра цена, може да се изработи от кутията, но според мен замяна на оръдието с метална цев е препоръчителна, както и по-хубави фигурки :)
За около 50лв. от Хобиленд.
IN PROGRESS:
Figures

MY YOUTUBE CHANNEL
Аватар
Venko
Ненадминат
Ненадминат
 
Мнения: 970
Регистриран на: 12 Дек 2007, 11:19
Местоположение: Казанлък

Re: Pz.Kpfg.VI "Tiger" II

Мнениеот Venko » 03 Апр 2018, 11:38

Реших да си взема и този допълнителен сет на Voyager PE35874, тъй като някои неща не ми харесаха в базовия модел:

Стандартната опаковка на фирмата, инструкция от три листа с ясни стъпки и две пликчета с частите:-в малкото пликче имаме медна оплетка за голямото буксирно въже и стоманена за малкото (бих предпочел и тя да е медна, но и тази мисля че ще стане). Четири смолни "уши" за голямото и две за по-малкото въже. Смолни супорти за шомпола и един за фара ми се струва. Месингови части за шомпола, основата на антената и два снаряда.-голямото пликче съдържа платките с решетки за двигателното (за предпочитане пред стоманените от модела), предни и задни калници (комплекта НЕ съдържа страничните престилки, продават се отделно), антена, лопата, различни ключалки, месингови тръбички за шомпола отново и др. малки детайли:Като цяло много ми харесва, съдържа доста неща, отделно ако се закупят от други фирми (примерно фотоец и шомпол от ABER, буксирни въжета от Eureka XXL и т.н.), ще струват повече.
Закупен е от Лъки за 21 долара с шипинга.
IN PROGRESS:
Figures

MY YOUTUBE CHANNEL
Аватар
Venko
Ненадминат
Ненадминат
 
Мнения: 970
Регистриран на: 12 Дек 2007, 11:19
Местоположение: Казанлък

Re: Pz.Kpfg.VI "Tiger" II

Мнениеот Venko » 27 Апр 2018, 08:12

Voyager VBS 0109 King Tiger barrel Hemschel (early)

Метално оръдие 88mm KwK 43 L/71, включващо алуминиева цев, месингов дулен спирач и смолна маска:

 

Цевта е с отлична детайлност, пресъздадени са и нарезите на дулото. Има си и инструкция. Но може би най-важната част, която я няма при други производители е смолната маска, която е от типа на заварени две половини (другия вид е отлятата-Voyager VBS 0110). Тук е пресъздаден заваръчния шев, който липсва при пластмасовия оригинал. Също така детайлите, като пръстените от двете краища са доста по-изразени и отчетливи при смолния детайл, има и текстура, както и следи от рикошети. Цевта влиза плътно в маската без проблеми.

   

Като цяло много добра замяна на пластмасовото оръдие, смолната маска е отлично допълнение. За същата цена, примерно Aber, получавате само цевта.
IN PROGRESS:
Figures

MY YOUTUBE CHANNEL
Аватар
Venko
Ненадминат
Ненадминат
 
Мнения: 970
Регистриран на: 12 Дек 2007, 11:19
Местоположение: Казанлък


Назад към В кутията / In-Box Preview

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта