WIP: 46229 ROMPETROL

Покажете Вашите модели, опишете трудностите, които сте преодолели и споделете впечатленията си.

Re: WIP: 46229 ROMPETROL

Мнениеот LDimitrov » 11 Юли 2018, 08:47

Браво, браво, от април - на юли! Как неусетно лети времето, особено като се отплеснеш с нещо друго. В случая, отклонението от правата тема е регистрирано в съседната (тази за ЭР25).

Покрай работата в нея обаче, получих последните (надявам се) фотоецвани детайли за локомотива тук. Липсата им малко спъваше начинанието, но сега даже са сложени на местата си. За сверка с истинското нещо, може да се гледа снимка 178, аз моделната я гласих да е в близък ракурс. (Понеже не съм пояснил: за свирките говорим тук, и по-точно – подходящи стойки за тях.) Нали лявата (според машината) е по-голяма?
Поиграх си също с ламарините на климатиците. Отрязах 1 mm широка месингова лента с дебелина 0,1 mm. Направих си я на винкел, който запоих на челната страна. После вече пили и шкурки си казаха думата при окончателното оформяне.
Крепежа на ламарините към покрива е посредством щифтове. Отвори в покрива, лепене на месингов тел, нагласянето му по височина... е, предварително си премерих къде трябва да са.
Изображение

Изчаквах и продължавам чакането да отмине дъжда и да поизсъхне света, преди занимавки с боядисване, като времето се ползва за поправянето на видими дреболии. Например, отворите за повдигане на машината са с кофти форма – стоят едни конични такива, а всъщност не са, че и по диаметър различни ги виждам. Е, малко игра с подходящото свредло оправя работата. На същата тази снимка 178, точно над намека за групата AC/DC, има една допълнителна връзка към ръкохватката. Пресъздадох я по едно време и нея, както и черната (тук временно бяла) кутия над челния номер. Ей такива разни нещица, като вероятно изпускам нещо...

От невидимите дейности: отдавна съм приключил с фиксирането на всякакви „висулки‟ в търбуха на животното, оглед, кит и шлайф на нередности, но последното вероятно ще се повтори в някаква степен след грундиране. Снимки няма – нищо по-различно от показаното дотук няма да се види. И сега чакаме по-нормален климат...
LDimitrov
Специалист
Специалист
 
Мнения: 361
Регистриран на: 09 Сеп 2011, 16:33
Местоположение: София

Re: WIP: 46229 ROMPETROL

Мнениеот LDimitrov » 02 Окт 2018, 08:11

Хм, чакам аз... нищо не чакам, ами копая на другата нива (тема) - 32 квадрата, обаче ми се виждат като декари. Затова за изминалите месеци, няма нищо по този модел. Тези дни обаче, взех че го побутнах малко, първо назад, после напред:
Промененото са стъпенките по ъглите. Сбърканото в тях е посоката на рифела, също не ми харесваше и стабилността им като цяло. Новите са с правилна шарка и подсилени отдолу с 0,3 стоманен тел. Може и да се вижда малко на снимката.
Ако някой не знае, съществува химия за разлепване на цианоакрилат – прави го на желе и човек трябва да съобрази каква свинщина става на това място. За мой късмет, тук това няма значение и си я ползвах спокойно.
След което, новите детайли (а, все пак съм чакал нещо) огънах, запоих, изчистих и залепих на място. Този път с Milliput. Вече изглеждат по-верни, като със сигурност са с по-кораво „окачване‟.
Изображение
LDimitrov
Специалист
Специалист
 
Мнения: 361
Регистриран на: 09 Сеп 2011, 16:33
Местоположение: София

Предишна

Назад към Ревю на собствени модели / Model reviews

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron