Ревю на модели

F/A-18E Super Hornet Revell в мащаб 1/48 от Христо Любенов Банчев (serpico)

Описание:

След повече от седем месеца успях да завърша модела, който бях предвидил да бъде готов до април. Това е тежко въоръжен F-18Е Super Hornet, готов да атакува всяка избрана от него цел.

Revell-ският модел предлага самолета с прави задкрилки и предкрилки, но в действителност това не може да се види на спряла машина, без пилот в нея. За това поръчах смолен комплект от Wolfpack design. От същата фирма дойдоха и пилони за ракетите. За детайлизация по интериора и екстериора съм използвал BIG ED на Eduard, доставен от "Нирахоби".

Работата по "стършела" не вървеше никак гладко. Проблемите започнаха още при събирането на въздуховодите с корпуса. Те представляваха три детайла, пасващи горе долу по между си, но когато дойде ред да ги монтирам към фюзелажа, никак не лягаха добре. Седяха усукани и под голямо напрежение. За това ги залепих с Loctite и китосах обилно фугата от близо милиметър която зейна по между им.

Шахтите на колесниците са отляти със много кабели и маркучи, но за съжаление отговарящи един мащаб по нагоре. Самите стойки на колесниците бяха много постно направени и реших да им предам релеф, като ги поиздълбая.

Доработвал съм много детайли, което включва изтъняване и разпробиване на всички отвори по самолета. Техническите надписи са много подробен сух трансфер от Hobby decals. Бяха много трудни за слагане, като на някои места имаше риск да счупя модела. Мокрите декали съм залепил с комплекта на Agama. Хорнета е боядисан с акрилна база, метализатори на Model Master и акрил на Agama. Състаряването е направено с материали на MIG и патинатори на СМК. Всичко е запечатано с акрилен лак на Agama.

Снимките са направени в импровизирано студио от кадастрон с фотоапарат CANON 40d.


Галерия:
Кликни на изображенито за увеличаване на размера му.

Видяно: 781

Видяно: 747

Видяно: 680

Видяно: 647

Видяно: 667

Видяно: 671

Видяно: 746

Видяно: 647

Видяно: 639

Видяно: 642

Видяно: 675

Видяно: 673

Видяно: 638

Публикувано от: ARTU на 2009-08-09
Видяно: 2510