Ревю на модели

s.K 18 10.5 cm Kanone Trumpeter в мащаб 1/35 от Бисер Тенев

Описание:

Подхванах този топ с идеята да внеса свеж страничен полъх в монотонното си танково ежедневие. Освен разнообразието, на главата ми се натресоха и някои други не толкова приятни изживявания. На пръв поглед съдържанието на кутията вдъхва оптимизъм – алуминиева цев, каучукови гуми, метални цилиндри, синджири, но първоначалната еуфория бързо се трансформира в досада със старта на истинската работа. Комплектът съдържа буквално стотици дребни детайли, крепящи се на литника с помощта на груби и дебели пръчки. Отделянето на всеки един чарк е съпроводено с риск да бъде необратимо повреден, строшен, смачкан. Не стига това, ами и като проява на някакъв неуместен носталгичен копнеж към младенческите години на стендовия моделизъм, от всеки един детайл стърчат поне по два, а при по-големите по половин дузина роговидни израстъци, превръщащи голяма част от удоволствието в тъп и еднообразен сизифов труд. Кулминацията на простотиите се въплъщава в абсолютно несъстоятелното конструктивно решение на механизма за вертикално насочване.

В резултат на гореизброените прелести, сглобяването на оръдието отнема време колкото за три верижни машини и попържни като за пет модела на “Восточный Экспресс”.

Като оставим настрана емоциите, комплектът предлага възможност за избор между походно и позиционно положение, качеството на полистирола и чарковете е сравнително добро.

Детайлността е на много високо ниво – общо над 270 чарка. Въпреки понесените морални щети, крайният резултат компенсира претърпените мъки.


Галерия:
Кликни на изображенито за увеличаване на размера му.

Видяно: 624

Видяно: 645

Видяно: 670

Видяно: 636

Видяно: 657

Видяно: 633

Публикувано от: ARTU на 2009-08-06
Видяно: 1749