Ревю на модели

German Self-Propelled Howitzer “Wespe” Tamiya в мащаб 1/35 от Бисер Тенев

Описание:

Твърде приятно моделче, въпреки че е пряк потомък на тамийския Panzer II F/G, неизменно присъстващ в каталозите на фирмата от времето, когато развитият социализъм беше в апогея си. Но за разлика от Dragon, бълващ “нови” модели, където две трети от платките са стари матрици с качество различаващо се от новите така както компютър “Правец 8М” от съвременен лаптоп, при японците е невъзможно да се установи кой калъп е носил принадена стойност двайсет години и кой да речем само две.

За феновете на мебелировката комплектът не предлага кой знае какви емоции – радиостанция, загатнати снарядни ракли, някое и друго гюлле, но като за времето си съвсем поносимо и доста по-уютно от предишните им открити самоходки, където в най-добрия случай се пулят само празни рафтове като в последната година на перестройката.

Безпроблемно лепене, перфектно пасване на детайлите, никаква нужда от фаянсаджийско оборудване и ненормативна лексика. Сглобеният модел е излъскан като довоенна Т-34-ка от ХПЗ /струвала е три пъти повече от такава, произведена две години по-късно в Нижни Тагил/. Пък чини някакви си двадесетина евро, за разлика от изделията на други фирми, дето при доста по-безсрамни цени имат вид на изпълзели от цеховете на СТЗ след току-що завършила атака на пълнокръвен гешвадер пикиращи бомбардировачи. За боядисване и състаряване ползвах както обикновено акрил на Tamiya, металайзери, маслени бои, пресечен туш и различни видове прахоляци.


Галерия:
Кликни на изображенито за увеличаване на размера му.

Видяно: 645

Видяно: 617

Видяно: 658

Видяно: 668

Видяно: 693

Видяно: 606

Публикувано от: ARTU на 2009-05-20
Видяно: 1811