Ревю на модели

Marder II Tamiya в мащаб 1/35 от Бисер Тенев

Описание:

Видно от каталожния номер (35060) моделът е връстник на някои от младите комсомолци във форума. Любителите на новомодните широкоформатни и задръстени с полистирол, винил и тенеке кутии сигурно биха го погледнали с презрение и погнуса, но за гонещите като мене третата възраст, стотината безупречно излети и идеално пасващи си детайли са манна небесна за отслабващото зрение и притреперващи ръце.

Макетчето е толкова семпло и изчистено от излишнотии, че всеки един средно квалифициран моделист би могъл да го сглоби дори и без да ползва инструкцията. Лепи се за час и половина без да се нуждае от пилене, рязане, китване и други подобни досадни манипулации. Ползвал съм акрил на Tamiya за боядисване, разреден туш, маслени бои и прахоляци за състаряване.

Комплектът съдържа и телесни части, от които би трябвало да се получат две фигури. Без никакво колебание ги джиросах на Noel, за да угажда на Франкенщайновските си инстинкти.

Въпреки че не се явява предизвикателство дори и за начинаещите, препоръчвам модела на всеки желаещ да приведе в ред нервите си след многочасови мъчения над някой дребно настърган екземпляр на “Dragon” или “Trumpeter”.


Галерия:
Кликни на изображенито за увеличаване на размера му.

Видяно: 596

Видяно: 599

Видяно: 616

Видяно: 633

Видяно: 612

Видяно: 558

Публикувано от: ARTU на 2009-05-17
Видяно: 1728