Ревю на модели

Ла-5ФН Revell в мащаб 1/72 от Симеон Иванов (simo)

Описание:

Ще ви представя моят модел и с няколко снимки от самото моделиране. Предварително се извинявам за качеството на снимките.

Модел: Лавочкин Ла-5ФН, 1:72, Revell - главни недостатъци: изпъкнала разшивка, неверен и не особено детайлен кокпит и неверни камуфлажи в упътването за сглобяване.

After market: Extratech Ex72103 - интериор и екстериор за модела на KP. Според мен добре си пасна и на този.

Начало... Премахнах детайлировката на кокпита и сложих фотоеца. Изработих нов под на кокпита, боядисах и тонирах.

Последва сглобяване на фюзелажа и крилата. Доста кит "лапнаха" фугите между фюзелажа и горната част на крилата. Преправих десният обтекател на оръдието, което според Revell е същото като лявото, но не и според чертежите на този модел.

Направих нова вдлъбната разшивка. На по-трудните места като фюзелажа ми се наложи да повторя и потретя, като своевременно коригирах с кит.

Преминах към боядисването. Използвах акрил на Agama - АМТ-11, АМТ-12 за отгоре и АМТ-7 за отдолу. Не ясно за мен АМТ-11 зеленееше, а АМТ-12 кафенееше. Добавих 15-20% бяло за мащабиране и разреждах с вода. Поправете ме ако някъде съм сбъркал при работата с тези бои.

След което лакирах, декали, тониране на панели, очукване и опушване от изпускателният колектор и оръдията.

Последно: запечатих с матов лак, добавих хидравлични маркучи на основният колесник и антена.

Представи модела на четвъртата изложба-конкурс на клуб "Стендов моделизъм България", където беше отличен с бронзов медал в раздел C5.

И тук започвам със самокритиката: липсва достоверност на шахтите на колесниците; липсват показалците за спуснат колесник; липсват капаци на опашния колесник; цветовете на камуфлажа не са точни; очукването е малко.

Като цяло изработката ми достави удоволствие, което според мен е най-важно.


Галерия:
Кликни на изображенито за увеличаване на размера му.

Видяно: 975

Видяно: 1003

Видяно: 1012

Видяно: 997

Видяно: 991

Видяно: 965

Публикувано от: simo на 2008-09-17
Видяно: 2753